Nybygget Gunnar K. hadde ingen store planer om VSAT kommunikasjonssystem på nybygget, helt til de fikk tilbudet fra Furuno Norge.

«Vi hadde ingen planer om å installere VSAT på båten, men så kom tilbudet fra Furuno Norge der leie av VSAT spesielt falt i smak. I tillegg får vi fjernhjelp 24/7. Tanken om å leie anlegget og ikke binde oss i mange år var så fristende at vi ikke kunne takke nei, forteller reder Rolf Guttorm Kristoffersen. Erfaring, kvalitet og trygghet er også viktig for oss når vi skal velge løsninger, og dette er noe vi assosierer med Furuno Norge, fortsetter han.

«Vi innser nå at en driftssikker VSAT løsning om bord er verdifullt, og det gir oss en trygghet som bidrar til at vi kan fokusere på det vi er god på, nemlig å fange fisk!»

WiFi tale -en fantastisk funksjon

Det er en ny verden for Gunnar K. med WiFi tale.

«Jeg kan ringe med mobiltelefonen, selv ved Bjørnøya! Og enda bedre, vi kan ringe så masse vi vil uten å betale ekstra til mobiloperatørene».

«Vi hadde noe smårusk i talen på forrige tur, men dette jobber vi med å få fikset. Vi får god hjelp fra Furuno forhandler som kommer om bord, i tillegg til at Furuno Norge kobler seg på systemet via fjernstyring, som forresten er veldig enkelt for oss, sier Rolf som er meget stolt over nybygget og løsningene om bord.»

Rolf Guttorm Kristoffersen. Foto: Silje Helene Nilsen, Fiskeribladet.

Furuno Norge trakk det lengste strået

Gunnar K. fikk mange tilbud om VSAT fra forskjellige leverandører, men Furuno trakk det lengste strået.

«Med sin gode erfaring på VSAT, og tryggheten vi hadde fra før med Furuno Norge så var valget veldig enkelt, sier Rolf Guttorm Kristoffersen.»

Til slutt nevner Kristoffersen at de har masse annet Furuno på broen, og de gleder seg til å bruke dette utstyret i framtiden. Med noen småjusteringer på sonarene nå, så blir dette fantastisk, avslutter han.

Litt om Gunnar K

Kystfiskebåten «Gunnar K» ble døpt våren 2018. Den er 38,65 meter lang og 9,25 meter bred, og er rigget for not og snurrevad. Gunnar K. satser på levering av levende fisk.