Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST), avdeling for Matteknologi, gjennomførte i april bedømmingen i NM i røkt og gravet laks og ørret 2015.

En fagjury bestående av fem personer vurderte alle produktene og kom frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Finaleproduktene ble i neste omgang bedømt av 24 dommere fra HIST. Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble hele 78 forskjellige produkter bedømt.

 

-Premiene skal deles ut torsdag 20. august, på messen Aqua Nor i Trondheim. Uten å røpe nå hvilken premie de får, så kan vi fortelle at følgende bedrifter bør ta turen til Trondheim, sier fagsjef Kari Griegel i NSL

Sotra Fiskeindustri
Isfjord Norway
MaxMat
Fiskeeksperten Reinhartsen
Brødr.Remø
Dolmøy Seafood
Mikals Laks
Espevær Røykeri
Bofisk

 

– Årets konkurranse har vært jevn og dommerne var svært fornøyd med det høye kvalitetsnivået. Dette fører selvfølgelig til at det ikke er en selvfølge å bli en av premievinnerne, og at en premie derfor bør verdsettes høyt. Vi håper at alle vinnerne har mulighet til å komme til Trondheim i august, avslutter Griegel.