Wärtsilä har overtatt Vik-Sandvik på Fitjar, melder Wärtsilä i en pressemelding. Kjøpesummen er på hele 132 millioner Euro, noe som tilsvarer litt over en milliard norske kroner. I tillegg kan summen øke med ytterligere 38 millioner Euro, litt over 300 millioner kroner, som skal betales i løpet av de neste tre årene, basert på selskapets utvikling, står det i pressemeldingen.


( 03.07.2008 )

[raw]

Den finske giganten skriv i pressemeldingen at oppkjøpet er et skritt i retning av å styrke posisjonen som totalleverandør og som foretrukket samarbeidspartner for konsernets kunder.
 
– Gjennom dette oppkjøpet tar vi også mål av oss til å bli en ledende aktør innen skipsdesign, sier Jaakko Eskola, ledar for Ship Power divisjonen i Wärtsilä. Oppkjøpet må godkjennes av de relevante myndighetene, og man regner med at dette vil være på plass i løpet av tredje kvartal 2008, melder avisa Sunnhordland.

 

Wärtsilä har frem til nå hatt et skipsdesignselskap som er lokalisert i Tyskland, Wärtsilä Ship Design Germany. All aktivitet innen Ship Design i konsernet vil nå bli samlet til en enhet. Denne skal ledes av Arne Birkeland, som nå er administrerende direktør i Wärtsilä Norway, melder Sunnhordland.

[/raw]