DEL

Norges Sjømatråd har arrangert “De norske sjømadagene” i Sofia, og mener norske eksportører gjerne må vende blikket østover.


( 19.05.2014 )

Sjømatrådet og Den norske ambassaden arrangerer “De norske sjømatdagene”. Det bulgarske kokkelauget, Bulgarias mest populære kokkeprogram på TV, matbloggere og bulgarsk radio – har alle fått sin dose norsk sjømat.

 

– Bulgarere er i stor grad et kjøttspisende folk, men har de siste årene brukt en økende del av inntekten sin på sjømat. Vi jobber for at norsk sjømat skal ha en sentral rolle i det vi tror vil være en vekst for sjømat i Bulgaria i årene som kommer, sier fiskeriutsending til Sentral- og Øst-Europa, Maria Kivijärvi Heggen.

 

Sammen med kokken og sjømatentusiasten Danièl Rougè Madsen skal de inspirere bulgarske kokker og forbrukere.  Madsen holder blant annet kurs for det bulgarske kokkelauget, og har gjestet landets mest populære kokkeprogram.

– Mange her er nysgjerrige på norsk laks og norske oppskrifter. De har stor interesse for det jeg forteller om den gode kvaliteten på norsk sjømat, hvor viktig det er med slike gode råvarer og at sjømat ikke må varmebehandles for mye, sier Madsen.

 

Det er utviklingen i konsum og inntektsnivå som gjør Sentral- og Øst-Europa til spennende markeder for norsk sjømateksport.  Sjømatrådet har siden 2013 hatt fiskeriutsending til området, med spesielt fokus på Tyrkia, Tsjekkia og Bulgaria.

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.