DEL

Rolls-Royce har signert kontrakt med Hurtigruten ASA om levering av det innovative framdriftssystemet, Promas Lite, til hurtigruteskipet Richard With.
Promas


( 02.10.2013 )

[raw]

Lite er et integrert propell- og rorsystem som øker effektiviteten, og som er designet spesielt for ombygging av eksisterende skip. Hurtigruten skal installere Promas Lite om bord i Richard With i november i år; en oppgradering som vil redusere fartøyets driftskostnader betraktelig. Beregnet forbedring av propelleffektiviteten for Richard With er anslagsvis 11-14 prosent ved 15 knops fart.

 

-Denne kontrakten kom i stand etter et ønske fra Hurtigruten selv. Selskapet har merket seg drivstoffbesparelsene som kan oppnås med Promas Lite, samtidig som investeringen tjenes inn igjen på relativt kort tid. Installeringen skal utføres under en planlagt tørrdokking, og skjer dermed uten å forstyrre seilingsplanen, sier John Louis Larsen, salgssjef for ettermarked hos Rolls-Royce i Ulsteinvik.

 

Richard With er fra før utstyrt med propeller fra Rolls-Royce. Ved å installere Promas Lite, kan Hurtigruten få igjen opp til 80 prosent av det investerte beløpet via NOx fondet.

 

-Hurtigruten er en god kunde av oss, med Rolls-Royce utstyr på de fleste fartøyene. Vi setter pris på det gode samarbeidsklimaet oss i mellom, sier Larsen.

 

Besparelser i drivstoff ved bruk av systemet ligger på typisk 5 til 15 prosent, alt etter hva slags operasjon fartøyet utfører.  Promas Lite er også godt egnet for andre fartøytyper, deriblant fiske og handelsfartøy, som Rolls-Royce også har kontrakter på oppdatering av.

 

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.