Tirsdag ble Sjøfartsdirektoratets Turid Stemre (bildet) hedret for sitt internasjonale arbeid med Distinguished Public Service Award under en middag i forbindelse med toppmøtet i International Maritime Organization (IMO).

Stemre har lang fartstid som norsk delegasjonsleder til FNs sjøfartsorganisasjon IMO, og nyter bred anerkjennelse for sitt arbeid. Hun har blant annet ledet arbeidsgruppene som jobbet frem Polarkoden og IGF-koden (Code of Safety for Ships using Gases or other Low flashpoint Fuels), og er valgt som viseformann i IMOs underkomite for skipsdesign og konstruksjon for 2016.

Bringer mennesker sammen

Tirsdag ble en intetanende Stemre kalt opp på podiet under en middag arrangert av den amerikanske delegasjonen i forbindelse med det maritime toppmøtet som pågår i London. Der ventet utdeling av æresutmerkelsen Distinguished Public Service Award.

– Samarbeid, megling, forhandling og til syvende og sist suksess kommer ikke av seg selv. Det krever fremragende mennesker. Det krever internasjonale ledere som Turid for å bringe ulike mennesker og meninger sammen og komme til enighet, sa US Coast Guard Commandant, Adm. Paul Zukunft, som stod for utdelingen.

– Arbeidet som hun har lagt ned i blant annet Polarkoden, er et varig og synlig bidrag til en bedre maritim verden. Takk, Turid, for ditt vennskap, ditt lederskap og det forbildet du er for alle, avsluttet Zukunft.

Stolt sjøfartsdirektør

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen sier han er stolt over kollega Stemre, som nyter stor anerkjennelse internasjonalt.

– Gratulerer Turid, dette er svært ærerikt og vel fortjent. Jeg er også stolt på vegne av Sjøfartsdirektoratet, det er stas at en av våre får en slik utmerking, sier Akselsen.