DEL

To – tre gode dager til og hele årets kvote på 925 980 tonn NVG er tatt. Klokken 14.00 i dag gjensto det bare 36 855 tonn. Tallet er litt misvisende, da en del fartøyer har forskuttert på neste års NVG-kvote, og disse fangstene blir i statistikken til Norges Sildesalgslag ført til fradrag på årets kvote.


( 01.12.2008 )

[raw]

Det innebærer at når årets kvote statistisk sett er oppbrukt, vil det fortsatt være fartøyer som har mer igjen av årets kvote.

 

Godt vær søndag og i dag mandag har resultert i et svært godt fiske. Fram til klokken 14.00 i dag er det siste 24 timer rapportert inn 15.547 tonn.

 

Den største enkelt fangsten det siste døgnet er på hele 1300 tonn og tatt av Teigenes. Det er andre gangen de pumper om bord så mye sild. Onsdag i forrige uke leverte Teigenes en fangst på 1280 tonn. Det var da rekordfangst for fartøyet. Nå har de plusset på rekorden med 20 tonn.

 

Tre fartøyer har ifølge sildelaget gitt melding om at de skal forsøke seg på havbrisling. Det er ellers lite Nordsjøsild tilbake å fiske. Bra vær vil derfor kunne medføre at mange fartøyer benytter seg av anledningen til å ta ti prosent av neste års NVG-kvote i år.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.