I en oppdatert rapport fra ISSF (International Seafood Sustainability Foundation) fremgår det at 86 prosent av verdens fangst av tunfisk kommer fra bærekraftige fiskerier. Men fortsatt er det enkelte fiskerier hvor tunfiskstammene er overfisket.

Ifølge ISSF er ingen av skipjacktuna-stammene (bukstripet bonitt) overfisket. Denne tunfiskarten utgjør mer enn halvparten av verdens tunfiskfangst. For albacoretunfisk i Middelhavet og gulfinnet tunfisk i det vestlige Stillehavet, er situasjonen endret fra «gul» til «grønn» siden i fjor.

I Det Indiske hav er det overfiske på bestanden av gulfinnet tunfisk. Også makrellstørjestammen i Stillehavet er overfisket. Det samme gjelder for storøyet tunfisk i det østlige Stillehavet og i Atlanterhavet.

Totalt ble det fisket 4,8 millioner tonn tunfisk i 2017. 58 prosent var skipjacktuna, 28 prosent gulfinnet tunfisk, åtte prosent storøyet tunfisk og fem prosent albacore tunfisk. Makrellstørjen, som består av tre arter, utgjorde bare en prosent av fangsten.