Som omtalt her på Reis.no i går, ble Girl Stephanie overlevert til sine irske eiere fra verftet i Skagen. Nå ligger to store norske trålere/ringnotbåter tilbake ved Karstensens Skibsværft sin kai. Det er norske Rav og Strand Senior.

Begge de to pelagiske fiskefartøyene kom til Skagen forsinket fra polsk skrogverft. Nå pågår arbeidet for fullt, og som første fartøy vil Rav være klar for levering i april. Strand Senior litt ut mot sommeren.

Rav har en største lengde på 79,75 meter og bredde på 15,50 meter. Hovedmotoren får en ytelse på 4800 kWe, og vil være supplert av to hjelpemotorer som hver yter 925 kWe. Det er Peter Hepsø Rederi AS i Trondheim som har bestilt fartøyet.

Rav blir først ferdig. Det er et flott fartøy med fokus på miljø og effektivitet.

Se også:  Flott video fra blodslit ombord på en nediset Rav

Strand Senior er bestilt av Strand Havfiske AS i Ålesund. Dette fartøyet får en hovedmotor med ytelse på 4880 kWe og tre hjelpemotorer hver med en ytelse på 567 kWe.

De pelagiske fiskefartøyene som begge er designet av verftet vil bli miljøvennlige skip hvor det er fokus på lavt energiforbruk. Begge er utstyrt med elektriske vinsjer.

Etter Rav følger Strand Senior. Det betyr at to flotte norske pelagiske fartøy bidrar til fornying, gode arbeidsplasser og mindre klimagassutslipp.