Telenor Maritim har styrket sin satsing på det nordiske markedet ved å kjøpe satpoint AB. Satpoint AB har en sterk posisjon i Østersjøen med mer enn 125 maritime bredbåndsinstallasjoner på ferger, handelsfartøy og flytende boenheter. Oppkjøpet gjør at Telenor Maritim å styrke sin posisjon i Østersjøen. Fusjonen er avhengig av godkjennelse fra konkurranselovgivning.

Satpoint AB er en leverandør av bredbånd satellitt kommunikasjon og IT-tjenester for maritime kunder i Europa og over hele verden, og leverer VSAT utstyr og kapasitet, telefonkontakt og drift, slik at tjenester som VoIP, GSM, VoD, og ​​TV. Satpoint AB ble grunnlagt i 2002 i Stockholm, Sverige.

-Det er viktig å merke seg at den maritime sektoren har vært inne i en periode med konsolidering. Ved å kjøpe satpoint, styrker vi vår posisjon i Nord-Europa og viktige kundesegmenter, for eksempel ferger. Telenor Maritim er en stor global mobiloperatør på sjøen med en mobil-sentriske løsning. Vi vil gjøre et inntrykk og kjøre den pågående digitale virksomheten transformasjon i den maritime næringen distribuere våre Smart Networks, mobil tilgang og tilkobling plattform, sier Frode Støldal, administrerende direktør i Telenor Maritime.

-Satpoint er veldig glade for å forene krefter med Telenor Maritime. Å være en del av Telenor vil være svært gunstig for SatPoints eksisterende VSAT kunder og sammen med Telenor Maritim vi vil være i stand til å tilby høy kvalitet innovative tjenester til våre kunder og fortsette å vokse i markedet, sier Magnus Hedberg, administrerende direktør i satpoint.

Om Telenor Maritim

Telenor Maritim er den mobiloperatøren til sjøs, marin kommunikasjon spesialist, som gir global mobildekning, Internett og backhaul for offshore og fiskerinæringen, cruiseskip og ferger. Telemari kontorer ligger i Arendal, Norge, og Ft. Lauderdale, (FL) USA. Telenor Maritim er en del av Telenor ASA, et av verdens største mobiloperatører. Gjennom Telenor, har vi tilgang til et bredt spekter av kompetanse og ressurser til markedet, produkt, innovasjon og innholdsutvikling. Vi gir den beste mobil opplevelse på sjøen. For mer informasjon: www.telenormaritime.com