En skipsstol er slett ikke som stoler generelt, i alle fall ikke Alu Design & Services AS sine nyeste produkter på dette feltet, som er spekket med avansert elektronikk og smarte løsninger.


( 09.01.2015 )

Nylig utviklet de en avansert ROV stol for Rolls-Royce, som det stilles store forventningene til. Fiskeflåten er også en viktig kundegruppe for Kristiansand-selskapet.

 

Kystmagasinet tok en rask prat med sjefen for Alu Design & Services, Einar Ulriksen, på den store shippingmessen SMM som ble arrangert tidligere i høst. Han kunne fortelle at selskapet, som ble etablert i 2008, for tiden går svært godt. Da messen i Hamburg gikk av stabelen hadde de allerede inne en omsetning for 2015 som hadde passert omsetningen for inneværende år. Forventet omsetning for neste år er 60 millioner pluss.

 

Selskapet har stort fokus på design, og produktene tilpasses hver enkelt kundes ønsker. De har mange store konsern som kunder, som Rolls Royce. Og de har leveranser til hele verden. Rundt 20 agenter word wide, som selger Alu Design & Services sine produkter, bidrar sterk til den internasjonalt sterke andelen, som i dag ligger på 60 prosent av samlet omsetning. Stolen som har gjort selskapet mest kjent for allmenheten den siste tiden er utgaven som ble utviklet og levert for bruk i kassasuksessen Transformer 4. Stolen ble brukt til å styre robotene i denne filmen.

 

 

Alu Design & Services holder til i Kristiansand, og staben talte 12 personer da vi møtte Ulriksen. Men det skulle ansettes ytterligere tre i løpet av høsten 2014. Alt design ved selskapet blir gjort i samarbeid med Hareide Design, mens produksjonen skjer i Alu Design & Services nye bygg på 2.400 kvadratmeter, som ligger rett ved Sørlandssenteret. Dette er et bygg som er bygd for fremtiden, slår Einar Ulriksen fast til slutt.