Den spanske økonomien er på bedringens vei, og nå spiser spanjolene norsk torsk og laks som aldri før.


( 29.09.2014 )


– Med seminaret «Framtidens konsumenttrender for sjømat i Spania» ville vi vise noen av de mulighetene vi ser i det spanske markedet, og vi ville ta en kikk på trender og utfordringer fremover, sier Norges sjømatråds fiskeriutsending til Spania, Hildegunn Fure Osmundsvåg

 

Sjømatrådet og Innovasjon Norge holdt seminaret under årets Seafood Expo Southern Europe 2014 i Barcelona. Her fikk 65 besøkende innsikt i det spanske markedet.

 

– Innovasjon Norge viste at Spania kan se ut til å være på vei ut av krisen: De har en forventet vekst i bruttonasjonalprodukt i år på 1,2 prosent, men også stabil arbeidsledighet, vekst i turisme, eksport og salg av luksusvarer. At flere utenlandske investorer nå investerer i Spania, er et annet tegn på at det går bedre med økonomien, forteller fiskeriutsending Hildegunn Fure Osmundsvåg. Spania har hittil i år eksportert 1000 tonn mer laks enn i toppåret 2012, og eksporten fra Norge på fersk torsk har steget med 33 prosent fra 2013.

 

 

Osmundsvåg påpeker at de ser utfordringer med å nå unge forbrukere da denne gruppen ikke oppfatter fisk som enkel mat å tilbrede hjemme. Men spanjolene ser ut til å gå ut for å spise mer enn før, noe som er et tegn på forbedring i den private økonomien.

 

 

Les mer hos Sjømatrådet.