Frem til midnatt søndag ble det meldt inn 14 150 tonn NVG-sild til sildelaget. Fisket er derved i gang etter at storm jaget flåten i havn onsdag kveld. Mandag hadde flåten 81 767 tonn igjen av årets kvote. Flere fartøyer har allerede begynt å forskuttere på neste års kvote. Blant annet tok Liafjord 706 tonn og Liagrunn søndag 443 tonn som forskudd på neste års kvote.


[raw]

Å fiske på neste års kvote nå er interessant matematikk. Sildeprisene har vist en stigende trend i høst. Fortsetter sildeprisen å stige kan det sammen med effekten av fallende bunkerspriser bety at det er rene skjære tapet å fiske på neste års kvote. På den annen side, kan overskuddet fra dette fisket settes inn i banken til brukbar rente, kan det være en god investering skulle sildeprisen snu.

 

Mange fartøyer satser fortsatt på å levere store fangster. Liafjord tok 1000 tonn, det samme gjorde Havskjer, mens Kingsbay toppet med 1200 tonn.

 

Det ble søndag også meldt inn 1570 tonn makrell. Disse fangstene mer enn halverte det som sto igjen av årets kvote. Det er nå bare 1230 tonn tilbake.

 

Det er i dag meldt om liten kuling på feltene hvor det fiskes NVG-sild. I morgen skal vinden løye og tirsdagen kan bringe nye store fangster.

[/raw]