Da dørene ble lukket for Nor-Fishing 2016 kunne messedirektøren Ola Eriksen bare bli stående og smile. -Det har vært en stor suksess, sier han. -Faktisk den største og beste messen noen gang.

Antall utstillere økte med 25 prosent i forhold til Nor-Fishing 2014, til 550.

-Vi hadde rett og slett ikke mer plass å tilby. Derfor måtte vi etablere en venteliste for utstillere allerede i februar i år, sier Eriksen.

IMG_3783

Elektronikkhallen er alltid full av bransjefolk som leter etter nye elektroniske løsninger til fartøyet sitt. Det var stor interesse for Kongsberg Maritime/Simrad sin nye broløsning.

IMG_3764

 

Også Pronav hadde en spennende broløsning utstilt på sin store stand i elektronikkhallen.

Antallet besøkende økte også, til 17 000, som er nesten 20 prosent høyere enn i 2014. Og de kom fra hele verden, eller 56 land for å være presis. Nor-Fishing begynner å anta en langt mer internasjonal karakter etter hvert. Aktivitetene under fiskerimessen var også mange og imponerende: nesten 60 seminarer, mini-seminarer, foredrag, presentasjoner og demonstrasjoner ble holdt. Nor-Fishing er dermed blitt langt mer enn bare en utstilling. Nå er det også et sted hvor man får et betydelig faglig påfyll, og dette er tydelig et populært trekk ved utstillingen.

IMG_3792

Endre Matre på Westcon Yards sin stand. Et par uker etter at dette bildet ble tatt gikk verftet ut med nyheten om at skal bygge nye «Taits» for Klondyke Fishing Company i Skottland. Dette er en Rolls-Royce designet pelagisk tråler som skal være klar for levering i starten av 2019.

IMG_3844

 

Hallvard Slettevoll i Stadt hadde stand i den nye, midlertidige plasthallen som var satt opp på uteområdet på baksiden av hovedhallene.

IMG_3798

 

Islandske Haraldur Árnason i Hampidjan er å finne på de fleste fiskerimesser. Her er han på stand på Nor-Fishing.

Dørene er lukket for siste gang i det gamle Trondheim Spektrum. Om kort tid begynner rivingen av hall A, B og C, og byggingen av en helt ny og moderne hall, Når dørene åpner for Nor-Fishing igjen den 21. august 2018 vil man kunne tilby 2 500 m2 mer utstillingsområde innendørs. Dermed vil enda flere utstillere kunne få plass på denne messen, som allerede er blant verdens fremste fiskeriteknologiutstilling.

IMG_3890

Simrad hadde som vanlig flere store kveldssamlinger med inviterte gjester, der det ble servert stor sjømatbuffet med ukens beste underholdning som tilbehør. Disse tre stod for den meget populære og morsomme underholdningen. Fra høgre, Eyolf Sylta Villanger, Klaus Sellevoll og Lars Fauske.