DEL

Mitt første besøk på fiskeri- og sjømatmessen Conxemar i Vigo i den nordvestlige delen av Spania ble en positiv overraskelse. Messen er langt større enn forventet, med i overkant av 600 utstillere og et utstillingsareal som er delt opp i ni soner fordelt på to store haller, den ene vinklet og enorm. Mange land har store fellesstander, i år også Norge. Her var ti kjente norske sjømateksportører representert.


( 05.10.2016 )

Dette er en kort rapport fra messens første dag. En større reportasje fra arrangementet kommer i neste Kystmagasinet, utgave 8. Det var jevn og god tilstrømming til messen hele tirsdagen, og det var mange steder stor trengsel av besøkende mellom rekkene av stands, også foran den norske fellesstanden. De fleste norske deltakerne hadde ingen prangende utstillinger, men mindre båser med et lite møterom i akterkant til disposisjon.

IMG_4043

Norway Royal Salmon var på plass med egen stand og tre deltakere fra salgsavdelingen i Kristiansand. Fra venstre Marianela Greipsland og Sofia Akhmadullina, med Stein Martinsen i bakgrunnen.

Marine Harvest Spain og Hallvard Lerøy/Lerøy Seafood Group hadde imidlertid litt større og mer prangende utstillinger, i hver sin ende av fellesstanden. Sistnevnte hadde med egen kokk som serverte velsmakende prøver fra selskapets mange produkter, til stor glede for de mange besøkende. Arrangørene av den norske fellesstanden på Conxemar i Vigo er Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd, som hadde et større fellesareal i bakkant for møter og lignende for egen bruk og for deltakerne på fellesstanden.

IMG_4045

Mye folk på messens første dag.

Det har tradisjonelt vært mye fokus på frosne produkter på denne messen, men i år var det mye fersk fisk å se også. Videre var det mange utstillere med levende sjømat, i form av reker, hummer, sjøkreps og skjell. Galicia- regionen, som Vigo ligger i, er langt fremme når det gjelder eksport og salg av levende sjømat. Regionen er også sterke på sjømat generelt, og befolkningen har sterk nærhet til havet og produkter derfra. Med dette som bakgrunn, og at Vigo har den største fiskerihavnen i Europa, er byen et naturlig samlingspunkt for alt som har med fiskeri og sjømat å gjøre i Spania.

Under gir vi noen flere glimt fra messens første dag. En større rapport kommer i Kystmagasinet 8.

IMG_4033

De norske utstillerne på den norske fellesstanden besto av følgende selskaper: Innovasjon Norge, Norges Sjømatråd, Coast Seafood, Hallvard Lerøy/Lerøy Seafood Group, Marine Harvest Spain, Modolf Sjøset, Nils Williksen, Nordic Group, Norfra Eksport, Norway Royal Salmon, Seaborn og Sekkingsstad.

IMG_4006

Mange kjente utstyrsleverandører var på plass på messen, som islandske Marel. En egen seksjon i en av hallene var avsatt til disse.

IMG_4023

Det var en rekke land som var representert med egne fellesstands, også fra Østen og Sør- og Nord-Amerika.

IMG_4011

 

IMG_4015

 

IMG_4060

Både levende, ferske og frosne produkter var godt representert på messen i Vigo.

IMG_4067

Messeområdet til Conxemar ligger i gangavstand fra flyplassen i Vigo og 15 kilometer utenfor sentrum av byen.

 

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.