Det meste som kan krype å gå i den maritime bransjen er på SMM i Hamburg i disse dager, også representanter fra Norway Exports og Kystmagasinet. Dette er en enorm shippingmesse med utstillere fra hele verden fordelt på 12 store haller.


( 10.09.2014 )

På den store norske paviljonen  i hall 7 var det i dag en stor happening, i form av Skipsrevyens kåring av årets skip. Den gikk denne gangen til fergerederiet Norled og Fjellstrand Verft. De fikk prisen for sinne innovative ideer og tanker, og for å realisere verdens første batteridrevne ferge – ZeroCat™ 120. Skipet skal ferdigstilles i oktober.

SMM 2014 F. EM

Fra pristildelingen av Årets skip. Stolte representater fra rederi og verft, sammen med Skipsrevyen og en representant fra næringsdepartementet.

SMM 2014 F. EM

 

Det kan nevnes at Rolls-Royce har bidratt i utviklingen av den innovative fergen med tilpassede Azipull thrustere samt rådgivning innen skrogdesign og hydrodynamikk basert på avanserte analyser. Norleds nye ferge skal etter planen settes i drift på E39 sambandet over Sognefjorden fra 1.januar 2015, og vil ikke gi utslipp til sjø eller luft. Fergen har kapasitet til 120 biler og 360 passasjerer, og vil opererer med ca.10 knops hastighet.

 

Shippingmessen SMM har over 2.000 utstillere fra rundt 60 land, og det er ventet mer enn 50.000 besøkende fra hele verden i løpet av de fire dagene messen varer. Messen arrangeres annethvert år i Hamburg, og i år er det den 26. gangen massemønstringen er lagt til den tyske byen. SMM er en absolutt nødvendighet for alle som har med shippingbransjen å gjøre. Her finnes utstyr fra alt som har med større og mindre skip å gjøre, fra store motorer på mange tusen hester til pumper, ventiler, kompressorer, fremdriftsutstyr, dekksutstyr og elektronikk til ingeniørtjenester, designere, representanter fra store skipsverft og mye annet.

 

Vi kommer tilbake med mer fra denne messen både på nett og i Kystmagasinets papirutgave. Under gir vi våre lesere noen glimt fra messen, både fra prisutdelingen av årets skip, fra den norske paviljongen og litt fra andre haller.

SMM 2014 F. EM

SMM 2014 F. EM

SMM 2014 F. EM

SMM 2014 F. EM

SMM 2014 F. EM