Viknaslipen AS har undertegnet verftets nest største kontrakt noensinne. Kontrakten ble inngått med Havbåra AS, Myre i Vesterålen, og omhandler bygging av et 19 meter langt og 8 meter bredt fiskefartøy som skal leveres rederiet i mars 2021.

Dette vil bli Viknaslipens bygg nummer 56, og skroget er det samme som verftets BN 44 «Vikabas» som ble levert høsten 2018. De fleste fartøyene verftet i Hansvika har levert er i størrelse 11 til 15 meter, men denne kontraktsigneringen er viktig for oss da den sikrer full sysselsetting av alle ansatte ut 2020 og er av en størrelse som ligger midt i vårt satsningsområde for de kommende år.

Konstruksjon og design er utført av Marin Design AS, en av våre aller nærmeste samarbeidspartnere. Vi har gjennom et tett samarbeid med reder utviklet et flott produkt tilpasset kundens behov og ønsker. Våre gode erfaringer med Viknaslipen gjennom bygg nr 44 «Vikabas» gjorde det naturlig å anbefale Viknaslipen som en samarbeidspartner også for dette prosjektet, sier Ole Holm i Marin Design.

Eier og daglig leder Gudmund Rognan i Havbåra AS forteller at han er tredje generasjon som driver familierederiet som i dag har seks ansatte. De har strukturert sine gamle fartøy, og har leid båt for å opprettholde driften fram til overtakelsen av nybygget.

-Nybygget får samme navn som rederiet, nemlig «Havbåra». Etter å ha fått presentert Viknaslipens planer og fått anbefalinger fra Marin Design er jeg overbevist om at prosjektet er i de beste hender, sier rederen.