Det gjenstår litt justeringer i motor og prøvekjøring før den kombinerte snurperen/tråleren Malene S setter kursen fra Tyrkia mot kaldere farvann i nord. Med en prislapp på rundt 140 millioner har rederne spart 100 millioner kroner på valget om å bygge i Tyrkia , kontra Norge.


[raw]

Før dette store fiskefartøy på 80,3 x 17 meter når hjemmehavnen i Austevoll skal de innom Polen for å få montert dekksog fiskeutstyr. Dåp vil trolig skje like etter nyttår. Kystmagasinet har bordet nybygget ved verftet Celiktrans i Istanbul. Under gir vi noen smakebiter på hva som kommer i en større reportasje i årets siste papirutgave.

 

Volummessig er Malene S det nest største fiskefartøyet i den norske flåten, etter Libas. Med sine 17 meters bredde er det også det nest bredeste. Rederne i Austevoll har fått et fantastisk flott og velutstyrt fiskefartøy, også tilrettelagt for forskning med senkekjøl, og det til en pris, som i følge primus motor, Malene Skår, ligger 100 millioner kroner under det de måtte betalt for å få båten bygget i Norge. Nå skal pengene de har spart brukes til å laste opp fartøyet med flere kvoter.

 

I papirutgave av Kystmagasinet har vi en større reportasje fra dette flotte nybygget, som har en total prislapp påå pluss/minus 140 millioner kroner. Det er Celiktrans i Istanbul som har stått for bygging og utrustning, og en stor del av leverandørene kommer også fra Tyrkia. Skroget er bygget ved HAT-San på andre siden av fjorden fra Celiktrans.

Malene Skår viser frem en flott glassurne som hun har fått fra verftet. Det er hun som er headbas for innredning, valg av farger og design. Her er det lagt stor vekt på trivsel. Du finner ikke maken til dette fiskefartøyet noe sted. Da må du i så fall om bord i et cruiseskip.

 

Serveringsseksjonen i messen er innholdsrik og stilren.

 

En dekorativ støyvegg med integret smart-TV lagt inn i en seksjon av mørk marmor.

 

En spesielt vakker salong med matchene farger og godt stoff. Bildene i bakgrunnen er laget av en kjent tyrkisk kunstner, H.Yigit Yazici, som i disse dager har utstilling i USA.

 

Messe med bordplater i mørk marmor.

 

En godt utstyrt og romslig mannskapslugar, med samme gjennomgående design og fargeog materialvalg som resten av innredningen.

 

 

En stor og flott bro. Legg merke til treverket, som kun er i helved. Det gjelder også vinduskarmene. Alt er håndlaget etter mål.

 

 

 

 

Her har Malene Skår hatt en finger med i spillet. Flotte farger og godt stoff preger salongen på broen.

 

Bropultene er av tyrkisk design.

 

Malene S er et flott skip. Her under slep fra skrogverftet HAT-San. Foto: Celiktrans.

 

 

[/raw]

Comments are closed.