Spacer mellombekledning fra Devold består av jakke, bukse og Spirit balaclava, som er tilpasset hørselvern, vindtett i nakken og med mesh ved munn og hake. Produktene kompletterer Pyrad-kolleksjonen eller annen skall bekledning. Totalt halverer dette vekten sammenlignet med tradisjonelt lysbuegodkjent arbeidstøy.

Arctic Pyrad og Pyrad Elctric Arc revolusjonerte lysbuegodkjent skallbekledning da de kom på markedet i 2017, med økt sikkerhet og komfort for plattformarbeidere i arktiske strøk så vel som arbeidere i el-og kraft-bransjen.

Høyest mulig isolasjon med lavest mulig vekt

Med Spacer-teknologien har man klart å lage en mellombekledning der man bevarer de unike egenskapene til ull, samtidig som man tilfører økt isolasjon. Fysiologiske laboratorietester hos SINTEF i Trondheim viser at Spacer veier mindre, men likevel gir like god isolasjon som annen tyngre mellombekledning.

– Fra et bekledningsfysiologisk perspektiv er det ønskelig med høyest mulig isolasjon med lavest mulig vekt, sier Ole Petter Næsgaard i SINTEF.

Spacer er en tredimensjonal strikket metervare, med ull på innsiden og utsiden. Spacer-garn opprettholder avstanden mellom lagene, og åpner med det for luftstrømmer som øker isolasjonen – samtidig som vekten kan holdes lav. Spacer byr dessuten på god temperaturregulering, høy fukttransport og tørker fort.

Beskytter folk i arbeid

Varme til vekt-verdien er viktig både for komfort og sikkerhet, der økt bevegelighet gjør det enklere å håndtere arbeidsoppgaver i krevende miljøer. Det var også hele ideen bak Arctic Pyrad Protection og Pyrad Electric Arc som skallbekledning for de aller tøffeste forholdene. Plaggene er godkjent flammehemmende, lysbue og 3-lags bekledningskonseptet oppnår en ARC rating på hele 116,84.

Her må arbeidsklærne innfri strenge sikkerhetskrav hos arbeidere som veksler mellom oppgaver som krever høy og lav intensitet. Med komplett tre-lags bekledning byr kolleksjonen på bedre muligheter for å regulere temperaturen etter behov.

Mellombekledningen Spacer passer utmerket også til andre yrkesgrupper i kombinasjon med skall-bekledning der kaldt arbeidsmiljø er en utfordring.

– Sammen med Spirit FR undertøy og Spacer mellombekledning fra Devold, gir Pyrad fra Wenaas en komplett lysbuegodkjent og lettvekts arbeidsbekledning som er komfortabel og beskytter deg under verdens mest krevende forhold: De norske, sier Baard Tosterud, Markedssjef i Wenaas.