DEL

Rederiet Nesefisk AS i Spangereid ved Lindesnes har bestilt en 32,4 meter lang garnbåt ved det danske verftet Vestværftet i Hvide Sande. Rederiet fikk i 2008 levert den 27,4 meter lange garnbåten Nesejenta fra samme verft.


( 26.04.2011 )

[raw]

Det nye fartøyet skal erstatte den 27,75 meter lange garnbåten Nesebuen som ble bygget i 1964. Nye Nesebuen blir svært lik Nesejenta som rederiet er svært fornøyd med. Den største forskjellen blir lengden, som blir plusset på med fem meter. Da Nesejenta ble bygget forhindret regelverket at den kunne bygges med større lengde. Det nye lengre fartøyet vil bli utstyrt med samme hovedmotor, hjelpemotorer, gir og propeller som Nesejenta.

 

Hovedmotoren i fartøyet blir en Cummins KTA38M1 med ytelse på 1000 Hk ved 1800 rpm. Hjelpemotorer blir to Cummins Generatoranlegg på 151 kW hver. Giret blir av typen Mekanord 430 mens propellene levers av Hundested. Det vil bli installert sidepropeller både i baug og akter. Disse vil være av merket Hundested type SFT 4, hver med en ytelse på 160 Hk.

 

Ifølge det danske nettstedet Fiskerforum sier skipper og medeier Kjetil Fjeldskaar at de har vært svært fornøyde med Nesejenta, og derfor ikke har vært i tvil om hvem som skulle bygge det nye fartøyet.

 

Vesterværftet er et relativt lite, men svært aktivt og tradisjonsrikt verft. Nesebuen blir verftets byggenummer 292. I oktober leverte verftet fartøyet RI Lisbeth Frich. I november skal fartøyet HM 68 Trine Malene leveres og i januar L654 Pia Glanz.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.