Hydema sin «Teinevipper» er utstyr som er vel verdt å nevne. Den er utviklet i nært samarbeid med teinefisker Johan Mustaparta fra Horten i Vestfold. Dette er et godt og prisgunstig verktøy for å effektivisere og lette arbeidet ved teinefiske på mindre båter.

Hitramat er blant de som gjennom flere år har sett at om en fisker trives med krabbefiske gjennom en lang sesong, er det viktig at båt er rigget på en slik måte at arbeidet kan utføres lett, effektivt uten å gi uheldige belastninger. Teinevipperen er et redskap som bidrar til dette.

Teinen løftes opp av sjøen.

Snart er teinen klar til å åpnes og fangsten tas ut. En måke følger ivrig med på prosessen.

Systemet er meget enkelt og passer til mindre fartøy. Det regnes å være ferdig utprøvd og klar for produksjon i løpet av høsten. Fiskeren kontrollerer teinehalingen med en fotpedal og tenger ikke å ta noen tunge løft.  En tautrekker plassert lenger inn i båten gjør selve jobben.

Når teinen passerer et tyngepunkt vil vipperen vippe inn.  Deretter kan fiskeren bare tømme teinen og klargjøre for ny setting.

Hydema AS har nettopp flyttet inn i nye moderne lokaler i Moss, og arbeider med å utvikle mer effektive og rimeligere produksjonslinjer som vil komme kundene til gode ved konkurransedyktige priser og god kvalitet. Kvalitet og service er viktig for oss og våre kunder, da utstyret må virke hver dag under alle forhold.

Johan Mustaparta har utviklet et smart utsettingsbrett som monteres på siden av båten.