Det russiske verftet Vostochnaya Verf i Vladivostok har sjøsatt den andre av fire krabbebåter de bygger for Sigma Marine Technologies. Byggingen av krabbebåten har gått mye raskere enn planlagt. I begynnelsen av august var den 68 prosent ferdig, mot planlagt 48 prosent.

Krabbebåten som har navnet Okhotsk ble sjøsatt i desember i fjor. I slutten av juli avsluttet den sjøtestene og var klar for overlevering. Disse båtene bygges etter japansk design, men er justert for å tilfredsstille russisk teknisk og sanitær standard. De har en lengde på 63,3 meter og bredde på 10,6 meter.

Den andre sjøsatte krabbebåten har 15 tanker, hver med kapasitet på 100 tonn, for transport av levende krabbe. De to neste krabbebåtene i serien vil bli bygget med fabrikkdekk. Fartøyene er designet slik at de kan rigges om til teinefiske etter reker og til linebåter om det i perioder vil være mer lønnsomt. Den neste båten, Ajan, skal etter planen leveres til Sigma før årsskiftet. I tillegg til den nylig leverte krabbebåten og tre under bygging, har Sigma Marine Technologies en flåte på fire trålere og sju linebåter.