Arbeidet med å gjøre istand messeområdet på Trondheim Spektrum til Nor-Fishing 2008 er I full gang. Denne uken har arbeidere satt opp flere utendørs haller på området, og allerede i neste uke starter de første aktivitetene.


[raw]

Det første arrangementet blir en internasjonal konferanse om fiskeritilsyn og håndheving av regler, The Global Fisheries Exforcement Training Workshop, som finner sted på Radisson SAS Royal Garden Hotel fra 7. til 11. august.

 

Den andre internasjonale konferansen, Nor-Fishing Technology Conference, starter mandag den 11. August og varer i to dager. Denne konferansen finner også sted på Royal Garden Hotel, og er et samarbeid mellom NTNU, SINTEF, Havforskningsinstituttet og Stiftelsen Nor-Fishing.

 

Tilstrømningen til Nor-Fishing 2008 forventes å bli meget god. 444 utstillere fra 21 land er påmeldt så langt, og det forventes at nærmere 20,000 mennesker fra 50 nasjoner vil besøke messen i løpet av de fire dagene den varer.

 

Den offisielle åpningen vil bli foretatt av H.K.H. Kronprins Haakon tirsdag den 12. August kl. 10:00, og til stede vil også være Fiskeriog Kystminister Helga Pedersen, ordføreren i Trondheim, Rita Ottervik og styreformann i Stiftelsen Nor-Fishing, Peter Gullestad.

 

I tillegg til hovedutstillingsområdet på Trondheim Spektrum vil en rekke utstillere også være å finne på Skansen, fem-ti minutters gange fra Trondheim Spektrum. Her vil det også være et tyvetalls fiskefartøyer, kystvaktskip fra flere land og forskningsfartøyer som publikum vil ha anledning til å besøke.

[/raw]