Det er tegn som tyder på at de gylne prisene på hestmakrell nå begynner å blekne. Flere laster med stor makrell, ble i går formiddag etter at Kystmagasinet.no kunne fortelle at onsdagens pris på 10.37 kroner var ”verdensrekord”, solgt til priser godt under ti kroner. Den laveste prisen var helt nede i under sju kroner. 


( 30.10.2008 )

[raw]

Prisnedgangen etter ”gullprisene” som først ble betalt medførte at gjennomsnittlig pris betalt i år sank fra 9,03 kroner i nitiden på morgen til 9,29 kroner da siste last av gårsdagens voldsomme fangstvolum var solgt.

 

Det gjenstår å se om markedet allerede er mettet på stor hestmakrell fryseriene er villig til å bla opp over ti kroner for, eller om det bare var gårsdagens store fangster som presset prisen. Etter at innmeldingene til Sildesalgslagets auksjon begynte noen minutter over seks på morgenen, kom innmeldingene tett frem til klokken 21.15 da Kings Zeta som siste fartøy meldte inn 250 tonn i klasse to (300 – 399 gram). Totalt ble det i går meldt inn 5.676 tonn hestmakrell.

 

Prisene begynte å synke utpå morgenen til tross for at alle fangstene som da ble levert besto av flott fisk over 400 gram. Da fisket startet igjen på sen ettermiddag ble det tatt en del fangster med klasse 2 størrelse, noe som nok også presset snittprisen nedover.

 

For fiskeflåten er selv priser rundt sju kroner en svært god pris. Det er indikeres tydelig ved at minsteprisen for hestmakrell over 400 gram bare er 2,00 kroner.

[/raw]