DEL

Ledende Maritim VSAT spesialist kjøpes opp av global maritim markedsleder innen satellittkommunikasjon. Ship Equip International AS (“Ship Equip”) og Inmarsat plc (LSE: ISAT) annonserer en avtale der Inmarsat kjøper Ship Equip for totalt NOK 900 millioner .


( 31.03.2011 )

[raw]

Inmarsat er verdens ledende leverandør av mobile satellitt kommunikasjonstjenester. Ship Equip med hovedbase i Ålesund er ledende leverandør av VSAT maritime kommunikasjonstjenester til shipping, offshore – olje & gass og fiskeri markedene.

 

Ship Equips ekspertise i å utvikle og installere VSAT- kommunikasjonsløsninger til strategisk viktige maritime markedssegment, kombinert med verdensomspennende avtaler på satellitt-kapasitet og en kundebase på mer enn 850 installasjoner per desember 2010, har gjort de til en markedsleder i det fremvoksende maritime VSAT kommunikasjonsmarkedet.  

 

– Vi er svært forventningsfulle når vi nå slår oss sammen med Inmarsat, og vi er overbevist om at kombinasjonen blir en perfekt plattform for å ta oss til det neste nivået innenfor maritime satellitt bredbåndstjenester, sier Ivar Nesset, konsernsjef hos Ship Equip.

 

– Denne transaksjonen vil bedre Ship Equips posisjon som en av de største leverandørene av VSAT maritime kommunikasjonstjenester og utgjør en spennende mulighet for kundene å få tilgang til langsiktige tjenester.

 

James Parm, konsernsjef hos Stratos, uttaler:

 

 Det er med stor glede vi ønsker Ship Equip og selskapets lederteam velkommen som en del av Inmarsat gruppen.  Ship Equip er ideelt posisjonert for å støtte utviklingen av bestemte segment i det maritime markedet i retning av tjenester med høyere hastighet – spesielt segment som dekkes av Inmarsat’s banebrytende Global Xpress TM program etter at det lanseres i 2013. Ship Equip er den perfekte partneren for Inmarsat og bringer med seg en stor kundegruppe med maritim VSAT installert som vi forventer vil lede an i overgangen til Global Xpress tjenester. Selskapet bringer også med seg en ledergruppe med omfattende kunnskap om VSAT drift og kunder som vil sikre at Global Xpress etableres som et slagkraftig tjenestetilbud for det maritime miljøet.  Oppkjøpet er et tydelig uttrykk for vår besluttsomhet med å tilrettelegge for en rask opptrapping i bruken av Ka bånds tjenester fra Inmarsat GX.

 

Ship Equip oppkjøpet vil bli gjort av Inmarsat Solutions og vil drive som et separat datterselskap på lik linje med Inmarsat sine selskaper Stratos og Segovia. Gjennomføringen av transaksjonen er betinget av visse regulatoriske godkjenninger som er ventet å sluttføres i løpet av noen uker. Inmarsat forutsetter å finansiere transaksjonen fra tilgjengelig likviditet.

 

Om Inmarsat:
Inmarsat plc (LSE: ISAT) er den ledende leverandøren av globale mobile satellittkommunikasjonstjenester. Inmarsat har siden 1979 levert pålitelige tale- og høyhastighets datakommunikasjon til myndigheter, bedrifter og andre organisasjoner gjennom et spekter av tjenester som kan brukes på sjøen, på land og i luften. Selskapets tjenester blir levert gjennom et globalt nettverk av mer enn 400 distribusjonspartnere og tjenesteleverandører med virksomhet i 100 land. For året som sluttet 31. desember 2010 så hadde Inmarsat en total inntekt på US$1,171.6 mill. (2009: US$1,038.1 mill.) med en EBITDA på US$696.1 mill. (2009: US$594.2 mill.) For mer informasjon vennligst se www.inmarsat.com.

 

Om Ship Equip:
SHIP EQUIP er verdens ledende leverandør av VSAT baserte maritime kommunikasjonsløsninger. C-bånds og Ku-bånds løsningene SEVSAT sammen med TVRO fra Ship Equip gir skip over hele verden en kostnadseffektiv løsning for internet, telefoni og TV. Selskapet har installert mer en 2500 stabiliserte antenner på verdensbasis, og har omfattende erfaring i å yte støtte til utstyret under krevende maritime forhold. 
Hovedkontoret er lokalisert i Ålesund, med kontor i Athen, Köln, Dubai, Houston, Oslo, Reykjavik, Rotterdam, Shanghai og Singapore.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.