I løpet av de siste årene har Optimar jobbet hardt for å vinne markedsandeler innen den Russiske fiskerinæringen. Et arbeid som nå gir store gevinster for selskapet. Bare de siste månedene har Optimar signert kontrakter med ulike russiske kunder til en verdi på over en halv milliard norske kroner. Ikke mindre enn åtte nye russiske fartøy […]

I løpet av de siste årene har Optimar jobbet hardt for å vinne markedsandeler innen den Russiske fiskerinæringen. Et arbeid som nå gir store gevinster for selskapet. Bare de siste månedene har Optimar signert kontrakter med ulike russiske kunder til en verdi på over en halv milliard norske kroner.

Ikke mindre enn åtte nye russiske fartøy blir i løpet av de neste par årene bygget og levert med automatiserte fabrikker fra Optimar. I tillegg til nybyggene er det også stor aktivitet innen ombygging og modernisering av eksisterende russiske fartøy.

Ikke mindre enn åtte nye russiske fartøy blir i løpet av de neste par årene bygget og levert med automatiserte fabrikker fra Optimar.

Dette er en enorm tillitserklæring og et bevis på at vår satsing og hardt arbeid mot fiskerinæringen i Russland har vært effektiv, sier salgssjef for ombordproduksjon, Terje Hareide.

Optimar har i mange år hatt et godt omdømme og en sterk merkevare i Russland. Totalt har Optimar levert fabrikker til over 100 russiske fartøy i løpet av de siste 30 årene.

-En så innholdsrik merittliste er det ingen andre i vår bransje som kan vise til, sier Terje Hareide.

Her blir nye fabrikker konstruert og planlagt i 2D tegning.

Om Optimar

Optimar er en ledende leverandør av automatisert prosessering- og fiskehåndteringsutstyr til den globale sjømatindustrien. Optimar er en nøkkelpartner til kunder som etterspør kvalitet og innovative løsninger, ofte med høy grad av produktutvikling som en del av leveransen.

Selskapet har vært i kraftig vekst de siste årene og har avdelinger både i Norge, Spania, USA og Romania. Hovedkontoret ligger i Giske kommune. Optimar har totalt 370 ansatte.