Hva kan du få til cirka 100.000 kroner om du er litt fingernem, og er bestemt på å starte med fiske? Ikke alle ville våget å satse på en båt uten fungerende motor.

At sjarken ikke var av nyeste slaget, og ikke hadde fungerende motor, stoppet ikke Steinar Foss fra Grimstad fra å satse på sjarken når han ville bli yrkesfisker. I sommer har han kjøpt den 6,9 meter lange, 2,4 meter brede plastsjarken Taidong. Ifølge kjøpsavtalen er sjarken en Grimsøy-sjark bygget i 1985. Den er utstyrt med en hovedmotor av type TD Power Marine Diesel TDME385 med ytelse på 32 hestekrefter. Den var ny i 2014 og har en gangtid på bare fire timer. Båten som har vært brukt til fritidsfiske er utstyrt med en Rapp Hydema kraftblokk. Avtalt pris var 105.000 kroner.

Men det er også noen men…. Ifølge kontrakten ble den nye motoren satt inn av eier i 2014. Ikke lenge etter ble motoren satt under vann (ferskvann). Er så konservert for motorskade, og starter har blitt skiftet ut. I tillegg opplyses det at sjarken har for liten propell.
Taidong er besiktiget på land, men ikke prøvekjørt. I forbindelse med kjøpet er verken løsøreregisteret eller småbåtregisteret sjekket. Neppe noen grunn til det. Heller ikke lett å prøvekjøre en båt som står på land med konservert motor.

Les mer om brukt sjark: 18 år gammel sjark økte med en million i verdi

I kontrakten opplyses det at kjøper er kjent med at motor har vært under vann og at han vil fikse dette selv.

Til direktoratet opplyser Steinar Foss at han i hovedsak skal fiske med teiner og garn i Grimstadområdet. Han har også fått permisjon fra sitt arbeide for å drive fiske.

Ett modig valg vil noen si, men også en rimelig vei inn i yrket som fisker for en som tydeligvis har de tekniske kunnskaper som trengs.