Optimar og Havfront har inngått samarbeidsavtaler om produksjon av Havfronts innovative sløye- og kappemaskin «Loppa 100» samt at Optimar, i utvalgte land, har fått enerett på salg av denne til landanlegg og fartøy over 55 meter.


( 25.08.2017 )


Verdens minste sløye & kappemaskin til sjark og kystfiskeflåten har blitt et ettertraktet produkt i bransjen. «Loppa 100» er ei maskin bygd slik at fiskeren selv kan gjennomføre vedlikehold. Maskinen forenkler hverdagen om bord slik at fiskeren kan skifte ut «tollekniven» med ei maskin som kapper hodet av fisken samtidig som buken blir snitta så fint at lever og rogn kan tas ut uten rift og skader.

Havfront som står bak produktet «Loppa 100» er etablert i Bremanger av Oddbjørn Gudmundsen fra Karmøy og Marius Strømmen fra Rugsund. De starta med ideen og konseptet, å kunne skape verdens minste og enkleste sløye og kappemaskin. Etter dette har det tatt av for gründerne som nå har kommet seg inn på store markeder både i norge og i utlandet.

Optimar har vært med som samarbeidspartner på utvikling og produksjon av maskinen og har nå inngått avtale om enerett på salg av «Loppa 100» til landanlegg og fartøy over 55 meter. Et av de store fiskefartøyene som tar i bruk «Loppa» er M/S Geir II. Maskinen vil erstatte manuelt tungt arbeid og gi en langt mer ergonomisk riktig arbeidsstilling for fiskerne om bord.

Under «Bluefish» i Ålesund 29.-31. august vil interesserte finne Havfront på stand sammen med Optimar.

Fakta om maskinen

Fisketype Torsk, sei, brosme og lange m.fl.
Fiskestorleik Opptil 10 kg
Vekt 200 kg
Lengde 1 m
Bredde 0,5 m
Høgde 1,2 m
Hastighet 20 fisk pr. min