Research Fishing Company Ltd. Lerwick, Shetland har signert kontrakt med Vard Group AS (Vard Langsten) for bygging av en 80 m x 16.2 m pelagisk tråler.

Skipet er av ST-126 design og er utviklet i nært samarbeid med rederiet. Dette er rederiets fartøy nr. 3 utviklet av Skipsteknisk. Det første fartøyet ble levert fra Slipen Mekaniske i Sandnesjøen i 1997, det andre av Flekkefjord Slipp i 2003.

Skipet er en topp moderne Pelagisk Tråler, hvor siste teknologi er benyttet. Dette gjelder alt utstyr om bord, alle vinsjer er elektrisk drevet for å redusere oljeutslipp og forurensing ved eventuelle lekkasjer. Sågar selve fiskepumpen er elektrisk drevet og er den første av sitt slag i verden.

Hovedmotoren er basert på common rail teknologi som gir lavest mulig brennstoff forbruk og reduserer klimagassutslipp i forhold til tidligere modeller. Kjølesystemet for fisk og tilhørende pumpesystemer er innrettet for hurtig og effektiv avkjøling og smidig håndtering av fisk, som sikrer premium kvalitet og effektiv håndtering med minimal skade på produktet.

Skipet er videre utstyrt med en supermoderne Vard SeaQ broløsning, basert på storskjerm prinsippet (50″) samt fullt integrert overvåking, alarmog automasjonssystemer for skipet. Skipet inklusive skroget vil i sin helhet bli produsert lokalt i områdene rundt Langsten og skal leveres i september 2018.