DEL

Stadig flere i oppdrettsnæringen prøver ut det norskutviklede rense- og desinfeksjonssystemet Oxitrate. Metoden gjør det mulig å rense prosessvann og desinfisere produksjonsutstyr og overflater uten bruk av kjemikalier.


( 01.08.2013 )

[raw]

Et trygt og driftssikkert system i kombinasjon med utslipp som er 100% biologisk nedbrytbart har overbevist flere av de toneangivende aktørene i bransjen om at det er mulig å oppnå bedre mikrobiell kontroll på en effektiv og miljøvennlig måte.

 

-Både Mainstream, Nova Sea og Ellingsen Seafood er modige aktører som har tort å satse på nye metoder. Vi opplever at disse selskapene har en klar ambisjon om å ta miljøansvar samtidig som de oppnår forenkling og forbedring av egne rengjørings- og desinfiseringsprosesser,  sier Bård Rygg i Medis Pharmaceuticals.

 

Den siste tiden har Medis Pharmaceuticals opplevd økende interesse for selskapets desinfiseringsprodukt Oxitrate Desinfection som kun fremstilles av vann og salt. Fremstillingsmetoden er basert på elektrolytisk vann med fravær av kjemikalier. Dette har vekket både oppsikt og nysgjerrighet hos bransjeaktører innenfor næringsmiddelproduksjon av ulik art. Etter utprøving melder flere om gode erfaringer.

 

-Effekten av Oxitrate er meget god, både på sjøvann og ferskvann. Oxitrate systems kan jeg trygt anbefale til andre i bransjen», sier Truls Aasjord i Mainstream. Også hos Nova Sea er resultatene av de nye prosessene svært gode.

-Vi registrerte en umiddelbar positiv effekt på bakterietallene, etter at vannet til ismaskinen blir renset med Oxitrate. Nå har vi valgt å montere Oxitrate på hele anlegget», forteller Bjørn Roger Thomassen i Nova Sea.

Prinsippet som baserer seg på splitting og ladning av saltet vann er utviklet i nært samarbeid med forskningsmiljøer blant annet ved Universitetet i Nordland. Oxitrate Desinfection er godkjent av Mattilsynet for rensing av vann i henhold til Drikkevannsforskriften, og dreper alle kjente bakterier som Legionalla, salmonelle, E-coli og Listeria. Ettersom produktet ikke inneholder verken miljøgifter eller kjemikalier, er det 100% biologisk nedbrytbart.

 

-Medis Pharmaceuticals AS, tilbyr Oxitrate systems etter to modeller – leie eller kjøp.

Mange har vært skeptiske til om man kan oppnå tilfredsstillende resultater uten bruk av kjemikalier. Vi har derfor valgt å la systemet tale for seg gjennom å låne det ut en periode, forteller Rygg. 

 

Medis Pharmaceuticals vil være tilsted under årets Aqua Nor messe. Her blir det muligheter for å diskutere erfaringer med selskaper som har hatt Oxitrate til utprøving.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.