Rino Mortensen (28) fra Myre, ble i dag tildelt prisen som Årets SKREI-fisker av Norges Råfisklag. I fjor fikk han driftsgrunnlaget sitt sikret ved rekrutteringskvote, i dag er han skipper på egen båt og allerede et kvalitetsforbilde.


( 25.05.2011 )


[raw]

– Jeg gjør jo bare det man må gjøre, sier Rino Mortensen. Jeg er blitt opplært på de båtene jeg har vært på, og der fikk man nå kjeft hvis man gjorde feil. Rutinene har jeg tatt med meg videre på egen båt. Jeg har bare livets skole, så det er jo hyggelig at noen setter pris på at man gjør ting rett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets skreifisker, Rino Mortensen på fiskebruket. Foto: Kai H. Jacobsen.

– ”Vårheim” er ei treskøyte på 14,20 meter. Jeg kunne kjøpe båten da jeg fikk rekrutteringskvote i 2010. Jeg var ellevte mann som fikk kvote – det skulle egentlig bare være ti. Jeg fisker med lina, og drifter vinteren alene. På hysa og blåkveita har jeg med en mann, sier Mortensen..

Kandidater til prisen Årets SKREI-fisker har kommet inn via nettsiden til www.fiskeribladetfiskaren.no. I tillegg har en jury vært i arbeid for å velge ut den som skulle motta prisen på Råfisklagets Representantskapsmøte.

– Det er spesielt fint å møte en representant av den yngre garde, med så gode holdninger til kvalitet, sier Robert Hansen, jurymedlem og styreleder i Norges Råfisklag.       – Det lover godt for fremtiden.

– Vi setter stor pris på Rino. Han rigger båten for god kvalitet, og diskuterer med oss hvordan han skal få best mulig kvalitet på fisken, sier Odd-Helge Karlsen hos Gunnar Klo på Myre. Rino er en av flere svært gode leverandører her hos oss, som vi setter stor pris på, og er avhengig av når vi skal sende SKREI® til inn og utland.

De senere år har forbrukere rundt om verden fått øynene opp for skreien som hvert eneste år kommer inn til norskekysten for å gyte. For å sikre at konsumentene i de mange viktige sjømatmarkedene rundt om i verden skal få skrei av førsteklasses kvalitet, er det innført en egen kvalitetsstandard og merkevaren SKREI®, som prisen er knyttet til.

– Planlegging av kvalitetsfiske allerede før man går på havet, legger grunnlag for kvaliteten helt frem til middagsbordet. Uten fiskernes innsats, kan man ikke lykkes understreket Trygve Myrvang.

[/raw]