Også i år stiller trønderne med en stor fellesstand på Aqua Nor. Under tittelen “Aqua Trøndelag” har de to Trøndelagsfylkene deltatt med fellesstand siden 2003. I år er standen med sine 312 m2 større enn noen sinne og ligger derfor an til å bli den største standen på Aqua Nor messen. Også i 2007 var Aqua Trøndelag den største standen.


( 03.04.2009 )


[raw]

Rundt 20 utstillere samt en rekke understillere vil delta på fellesstanden. Leverandørbedrifter, FOU-miljøer, finans, utviklingsselskaper, kommuner samt de to fylkeskommunene er blant de som vil delta.  Nye programmer og prosjekter vil bli presentert. Det felles trønderske matselskapet Oi Trøndersk Mat og Drikke AS med egen kokk på laget vil stå for servering av sjømat fra trønderske matprodusenter.

 

Standen vil bli en møteplass for næringen, organisasjonene, FOU-miljøene og offentlig forvaltning i hele Trøndelag. Erfaringsmessig er “Aqua Trøndelag” en populær arena for politikere fra stortingsbenken samt regionalt og lokalt nivå. Det vil bli tilbudt møterom til mindre møter på selve standen. Fellesstanden vil være et utgangspunkt for større faglige møter, seminarer og mottak av samarbeidspartnere fra inn-og utland under messedagene.

 

Da Aqua Nor er en internasjonal messe vil profileringen av standen skje under slagordet “Mid-Norway – the dynamic centre of norwegian aquaculture”. Åpningen av messen vil bli etterfulgt av en markering også på Aqua Trøndelag standen. Det arbeides nå med andre arrangement og aktiviteter i tilknytning til fellesstanden. Eksempelvis vil opplæringsfartøyet MS Skagholm legge til på Trondheim Havn under messedagene.

[/raw]