Galway: Danske Thyborøn Trawldoor presenterte sine nyutviklede tråldører under vinterens Skipper Expo i Galway.

Tråldørene som danske Thyborøn Trawldoor presenterte på fiskerimessa i Irland er av modellen Type  23 Bluestream. Dette er nyutviklet tråldører som gir mer spredning på trålen, gir like stor fangst og sparer på drivstoffet. Det spesielle med disse nye tråldørene er at selv med redusert størrelse kan man få mer effekt av dørene, i tillegg til at de kan benyttes både til bunntråling og pelagisk tråling. Det opplyser salgssjef Henrik Andreassen fra standen i Galway. Sammen med eksportsjef Ole Kjærgaard og salgskonsulent Allan Roenn Pedersen utgjorde han selskapets team på messa.

Effektive tråldører

De nye Bluestream-tråldørene er videreutviklet fra Type 14vf og Type 22 pelagisk tråldører, hvor vannstrømmen presses gjennom foilene i dørene og på den måten utvikler en mer effektiv spredning og mindre motstand på dørene. Selskapet er hele tiden på jakt etter å utvikle tråldørene for mer effektiv tråling, og mer spredning og mindre motstand er alltid et mål selskapet jobber mot. Tråldørene er bygget i samme stål som benyttes til skipsbygging, noe som skal gi mindre vedlikehold.

De har allerede solgt flere sett av de nye tråldørene til rederier i Norge, Island, Canada, USA og Sverige. Blant de norske kundene er Nergård Havfiske, som har montert denne type tråldører på tråleren Ole-Arvid Nergård. Nå satser de også mot kunder i Storbritannia og Irland.

-Vi har vært til stede på messa i ti år, og det er bestandig trivelig å være her. Vi får nye kunderelasjoner, og mange kommer tilbake til oss for å holde seg oppdatert, forteller Andreassen.

Crown Marine Seats ved Peter Jones hilser til alle sine norske kunder.

Rekordstor

I år var det 15. års jubileum for fiskerimessa Skipper Expo i Galway, og aldri før har så mange utstillere vært samlet under samme tak på Galway Bay Hotel. Over 100 ulike forhandlere  og utstillere, som dekket alle sektorer innen fiskeribransjen, var til stede i fiskeribyen på vestkysten. De aller fleste fra de britiske øyer, men også noen danske, spanske og franske forhandlere og verft hadde tatt turen hit.

Foruten Thyborøn Trawldoor var en av få kjenninger for norske og  danske fiskebåtredere, britiske Crown Marine Seats, som designer og utvikler skipperstoler i verdensklasse. Salgsagent Peter Jones forteller at de får mange gode og tilfredse tilbakemeldinger fra deres norske kunder, og han sendte samtidig en hilsen til alle selskapets norske kunder. I Norge er det Alu Design som har agentur for Crown Marine Seats.

Fiskeutstyr til et hvert fiske var å få tak i.

Ekspanderer

Neste års Skipper Expo Int. Galway vil for første gang bli  lagt til Limerick, drøye 10 mil sør for Galway. Arrangøren Mara Media opplyser om at årsaken til flyttingen er at messa har vokst seg for stor for hotellet i Galway, hvor det har vært arrangert i alle femten årene.

Nå legges arrangementet til Sport Arena i  Limerick og skifter samtidig navn til Irish Skipper Expo. Det gjør at messa kan ta inn flere utstillere, samtidig som standplassene gjøres større. Mara Media står også bak Skipper Expo Aberdeen og Skipper Expo Bristol.

Tråldemo i hotellobbyen.