Havyard MMC AS har signert kontrakt verdt ca. 70 millioner med Kleven Myklebust Verft om levering av utstyrspakke til en brønnbåt som bygges for Sølvtrans AS.

Havyard MMC skal levere en komplett fiskehåndteringspakke for lasting, behandling og lossing av levende fisk i den nye brønnbåten. I tillegg skal de også levere ballastrenseanlegg fra MMC Green Technology. Dette er den største enkeltkontrakten til Havyard MMC til nå. Kleven Myklebust Verft skal levere båten, som er designet av Rolls Royce Marine til Sølvtrans i første kvartal 2017.

 

Stor betydning for den lokale klyngen

Denne kontrakten er kjærkommen i et tøft marked både for Havyard MMC, Kleven og de andre lokale bedriftene som leverer produkt og tjenester til prosjektet.

 

– Vi har også merket de tøffe tidene, selv om vi ikke hovedsakelig leverer til offshore-markedet, sier Roar Stenersen som er leder for forretningsområdet Havyard MMC i Havyard Group. – Våre hovedmarked er utstyr og tjenester til fiskeri og oppdrett. Det har vært stor aktivitet på forespørselssiden hos oss, men mange av prosjektene har blitt utsatt i tid og det har ført til at vi ikke har hatt helt optimal kapasitetsutnyttelse hittil i år. Med denne flotte ordren er vi sikret full sysselsetting en god periode framover og vi jobber også med mange nye prosjekt som vi forventer skal sikre oss flere oppdrag framover, sier Stenersen.

 

– Jeg synes det også er spesielt kjekt at vi får være med på et slikt «lokalt» prosjekt, der både reder, designer og vi som største underleverandør kommer fra den maritime klyngen på Sunnmøre. Dette er et godt bevis på at vi kan mer enn offshore og at vi har flere ben å stå på når den delen av bransjen har tøffe tider. Den maritime klyngen har vist evne til å se muligheter og tilpasse seg nye rammebetingelser før og jeg er sikker på at den gjør det igjen. Men, det kommer ikke av seg selv og vi må tenke nytt og jobbe hardt, avslutter Stenersen som ser positivt på framtidsutsiktene til Havyard og resten av den maritime klyngen.

 

Innovasjoner for skånsom fiskehåndtering

Leif Gjelseth grunnla bedriften som i dag er Havyard MMC og er i dag ansvarlig for salg og produktutvikling i selskapet. Han har alltid sett viktigheten av å være innovativ for å kunne tilby de beste løsningene til kundenes behov. – Slagordet til Havyard MMC er «Chilled fish handling with care», sier Gjelseth og fortsetter, – Det sier det meste om teknologien vår og fokuset vi har i produktutviklingen vår. Verdien for kunden er hvor godt han får betalt for fisken, om det er villfanget eller oppdrettsfisk og det er avhengig av kvaliteten på fisken når han leverer den. Verdien vi kan skape for kunden er at produktene våre sikrer at denne kvaliteten blir best mulig. Derfor utvikler vi teknologi for å laste, håndtere, kjøle og losse levende og død fisk på en optimal måte. I tillegg må produktene våre ha god kvalitet og være enkle å betjene. Dette jobber vi med hele tiden og vi håper våre store markedsandeler er et bevis på at vi lykkes. Vi er glade for at Sølvtrans og Kleven har valgt oss til dette prosjektet og ser fram til å samarbeide med dem, og Rolls Royce som designer for at brønnbåten blir en suksess når den leveres i 2017, sier en fornøyd Leif Gjelseth.

 

Systemleveransen fra Havyard MMC består av vakuum system, sirkulasjonssystem, vannbehandlingsanlegg, RSW anlegg, vaskeanlegg, sorteringsmaskin, fisketeller, lasteog lossesystem, skyveskott, overvåkning og automasjon og i tillegg MMC Green Technology ballastrenseanlegg.