Frøystad AS tilbyr nå verdens ledende akustiske pingere for reduksjon av bifangst av nise ved fiske med garn.

Fishtek Marine Banana Pingers er nå tilgjengelig for kjøp fra Frøystad AS. Pingerne, som er testet og godkjent for bruk i Norge, vil forhindre niser og delfiner fra å nærme seg garnene dine og dermed redusere fangst av disse med opptil 100 prosent.

Bifangs-forskrifter

For å overholde importrestriksjoner fra USA og sikre best mulig pris på eksportert fisk, krever ny lovgivning at alle fisk og fiskeprodukter som eksporteres til USA, skal være regulert av tilsvarende bifangstforskrifter som amerikanske kommersielle fiskeflåter er underlagt.

Et bifangst-reduksjonsforslag, sendt ut av Fiskeridirektoratet, er for tiden ute på høring. Dersom det bli innført vil det bli pålagt alle garnfiskere i Lofoten å bruke akustiske skremmemiddel (Pingers) mellom 1. januar og 30. april for å redusere fangst og død av spesielt niser. Banana Pingers sørger for at du kan fortsette å fiske som normalt og er bevist å ikke ha noen negativ innvirkning på fisket av torsk.

Fit and forget

Banana Pingers er designet for å være “fi t and forget”, enkle å feste og bytte mellom garnlenkene, og fungere uten noen negativ effekt på garnhåndteringen. Fishtek Marine Banana Pinger er testet og godkjent av fiskere globalt, som markedsleder for akustiske skremmemiddel på grunn av sin utrolige pålitelighet og funksjonalitet.

-Tilbakemeldinger fra fiskerne var enstemmig. Av alle pingere som de har prøvd å bruke, var Fishtek Banana Pinger var deres foretrukne product, meldte Havforskningsinstituttet I 2019.

Oppfyller høye krav

– Da vi besøkte Norge i fjor, var det tydelig at Norge var et land som legger stor vekt på kvalitet. Vi er stolte av å kunne jobbe med den norske fiskeflåten, da vi vet at Banana Pinger vil oppfylle de høye kravene og la deg fiske uhindret med full tillit til vårt product, sier Pete Kibel, administrerende direktør og medgrunnlegger i Fishtek Marine.

-Vi har følgt prosessen i Fiskeridirektoratet om forventet ny lovgivning for fiskeprodukter eksportert til USA og samtidig søkt i verdensmarkedet for relevante leverandører. Basert på dette verdensomspennende søket, er vi svært glade for å kunngjøre samarbeidet med Fishtek Marine, som vi velger basert på kvalitet og pris, i tillegg til våre egne erfaringer med test av utstyret om bord hos våre kunder, sier salgssjef Hallgeir Frøystadvåg i en kommentar.

Om Fishtek Marine:

Basert i Devon, Storbritannia. Fishtek Marine ble etablert i 1999 av brødrene Pete og Ben Kibel. Fishtek Marine-teamet består av erfarne ingeniører og fiskeriforskere som fokuserer sin kompetanse og energi på utvikling, prosjektering, testing, produksjon og distribusjon av en rekke innovative fiskeenheter som letter bærekraftig fiske. Selskapet tilbyr et internasjonalt anerkjent produktutvalg som inkluderer Banana Pinger, dyptvanns fiskelys, PotLight, for teine-og rusefiske for å øke fangst av krabber og fisk og HookPod for å unngå at en får sjøfugl under linefiskeri.