Oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen og Sønner har nylig fått overlevert en ProZero 8m Full Cabin arbeidsbåt fra ProZero-verftet Tuco Marine i Danmark.

Den nye arbeidsbåten, som er i ProZero-serien, er utstyrt til bruk som en rask og fleksibel arbeidsbåt for fiskeoppdrett og persontransport. Båten er designet og optimalisert for å fungere som plattform for persontransport, men i driften vil den også fungere til reparasjon og vedlikehold av utstyr, anlegg og andre tjenester for selskapet.

Kabinen er romslig og har plass til både skipper og mannskap, har forbedret komfort og beskytter mannskapet mot omgivelsene. Båten har et godt organisert arbeidsdekk og gir ideelle arbeidsforhold for operatørene. Kraftige lysprojektorer på arbeidsdekket gir rikelig med lys når driften ikke kan dra nytte av dagslyset.

Tv Henrik Sonne, senior prosjektmanager Tuco Marine, Kjetil Nygård, CEO ProZero Norge, og Jørn Arntun, teknisk sjef hos Egil Kristoffersen og Sønner AS.

Skroget har høy stabilitet, selv i grov sjø der de fleste fartøyer må kapitulere. Den åtte meter lange fartøyet leveres med en enkelt innenbords dieselmotor og Z-drive, inkludert ekstra utvendig styring, robuste rekkverk, en bueadgang og et hevet akterdekk. Sistnevnte fungerer som en fullstendig arbeidsplattform for mannskapet.

Båten kommer med full spesifikasjon, har alle nødvendige sertifikater for drift etter nasjonale forskrifter og leveres til kunde gjennom ProZero Norge AS.

Skroget hos ProZero 8m-båtene har høy stabilitet.

-Dette fartøyet skal brukes i områder som er veldig utsatt for hardt vær, og vi har fått det bekreftet i testene i Faaborg at dette er noe båten er veldig egnet for. Faktisk har den overgått alle forventningene våre. Det lave drivstofforbruket er enda et pluss for både driftsøkonomien og miljøpåvirkningen, så vi ser frem til å bruke båten i daglig drift, sier teknisk sjef hos Egil Kristoffersen og Sønner AS, Jørn Arntun.