Aqua Kompetanse AS har gått til innkjøp av en ny avansert ProZero arbeidsbåt. Den 15 meter lange arbeidsbåten ble levert fire uker før planen, til tross for utfordringer i forhold til covid-19.

ProZero International stod bak leveringen via deres norske kontor i ProZero Norge. Spesifikasjonene i avtalen med Aqua Kompetanse AS er utviklet av Kjetil Nygaard, daglig leder i ProZero Norge. Aqua Kompetanse AS, er lokalisert i Flatanger, og er et av landets ledende selskaper innen kontroll og inspeksjon av oppdrett og brønnbåter, samt gjennomføring av miljøundersøkelser og strømmålinger.

Den nye arbeidsbåten er et ProZero-design utviklet av Tuco Marine, og er bygget med siste teknologi for å imøtekomme kundens krav til sine operasjoner.
-Gjennom de siste årene har Aqua Kompetanse hatt en økende etterspørsel etter våre tjenester. Kundene forventer rask og effektiv service langs kysten av Norge, og vi har behov for et nytt fartøy til våre oppdrag. Vi valgte ProZero 15m fordi den har gode sjøegenskaper og for servicen vi fikk ved verftet. Fart og god stabilitet gjør at vi kan møte våre kunder raskere og over større avstander, forteller Øyvind Horn, som er fartøy og utstyrsansvarlig hos Aqua Kompetanse AS.

-Til tross for utfordringer knyttet til covid-19, ProZero og Tuco Marine har fulgt opp våre krav gjennom byggeperioden. Ikke bare leverer de tidsnok, men faktisk fire uker før avtalt leveringstid. Vi er ikke bare fornøyde med det ferdige produktet, men vi er svært fornøyde med verftets fleksibilitet, legger daglig leder hos Aqua Kompetanse, Alexander Lindseth.

Fartøyet er utstyrt med avansert elektronisk kommunikasjonsog navigasjonsutstyr, samt montert krane om bord. Den er bygget av lett komposittmateriale, som holder vekten og drivstofforbruket nede, noe som reduserer utslippene av klimagasser. Dette gjør at båten er kapabel til å nå en toppfart på 36 knop.

-Vi er veldig begeistret og stolt over at Aqua Kompetanse AS har valgt ProZero. Denne arbeidsbåten utgjør et kvalitetsstempel for den teknologien og produkter vi har utviklet over år. Vi håper at denne båten kan bidra til at ProZero-båtene blir verdsatt innen havbrukssektoren, som ivaretar oppdrettsnæringen og miljøet på en best mulig måte. Vi ser frem til et sterkt samarbeid med Aqua Kompetanse AS også i fremtiden, sier Jonas Pedersen, CEO hos ProZero International.