DEL

Portugal er nå det viktigste markedet for norsk torsk melder Norges sjømatråd.


( 07.05.2014 )

I april eksporterte Norge torskefisk for 880 millioner kroner, en oppgang på 87 millioner sammenlignet med samme måned i 2013. Norges sjømatråd melder at Portugal er det viktigste markedet for norsk torsk.

 

– Portugal befester sin posisjon som det viktigste torskemarkedet og har aldri tidligere kjøpt mer torsk fra Norge. Hittil i år er veksten på totalt 31 prosent målt i verdi, og for april måned ser vi en økning på 37 prosent, sier Ove Johansen Bransjesjef for torskefisk hos Norges sjømatråd.

 

Klippfisk

Norges eksporterte 36 000 tonn torsk, sei og hyseprodukter i forrige måned. Portugal utmerker seg som det største enkeltmarkedet for eksport av klippfisk i april med 79 millioner kroner. Norge eksporterte klippfisk for 175 millioner kroner i april. 

 

Prisøkning på ferskfisk

I april ble det eksportert torskefiskprodukter for fiskeri for 242,7 millioner kroner i april, hvilket representerer en økning på 5 prosent fra samme måned i fjor.

Det ble i april eksportert litt mindre fersk torskefilet enn for sammen måned i fjor, samtidig som prisen økte med 20 prosent. Det ble eksportert fersk torskefilet for 41,8 millioner kroner i april, mot 35,9 millioner kroner i april i fjor.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.