Med sitt høye fettinnhold og saftige kjøtt er den norske høstfangede makrellen en etterspurt og populær nordmann i Japan.


[raw]

Torsdag møtte fiskeriog kystminister Lisbeth Berg Hansen representanter fra All Japan Marine Product Association, en av Japans største bransjeorganisasjoner innen sjømat, der makrellen var hovedtema for møtet.

 
Japanske forbrukere og produsenter har importert norsk makrell og gjort denne til en viktig del av japansk mattradisjon. Shio saba er en folkekjær japansk rett basert på lettsalta makrellfileter. Retten ble først populært fordi den salte fisken ikke måtte oppbevares i kjøleskap, i dag er den minst like populær for sin gode smak. I løpet av 40 år har norsk makrell blitt det foretrukne råstoffet for produksjon av Shio saba.

 
– Norsk makrell bidrar til betydelig verdiskaping i Japan og supplerer tilgangen på japansk makrell som typisk brukes til andre formål. For Norge utgjør Japan et viktig marked for norsk makrell, samtidig er det også en viktig anerkjennelse av kvaliteten på norsk fisk sa fiskeriog kystminister Lisbeth Berg-Hansen.
 

Japan er det viktigste markedet for norsk makrell, og fiskeriog kystminister Lisbeth Berg-Hansen benyttet møtet til å oppfordre til videre satsning på norsk makrell.

[/raw]