– Væskehåndterings- og pumpespesialisten PG Flow Solutions (PG) sikrer nye brønnbåt-kontrakter for selskapets høykapasitets sjøvannsirkulasjonspumpe.


( 21.11.2017 )

PG Flow Solutions skal levere sjøvannsirkulasjonspumpene til Sefine Shipyard i Tyrkia, som bygger to brønnbåter for DESS Aquaculture Shipping, en joint venture mellom Marine Harvest og Solstad-Farstad. PG Flow Solutions leverer pumpene som underleverandør til Cflow Fish Handling, som skal levere et komplett fiskehåndteringssystem for de to brønnbåtene. Cflow Fish Handling holder til i Langevåg nær Ålesund.

 

De to brønnbåtene vil være 84,4 meter lange, ha en bredde på 16 meter, og en brønnkapasitet på mer enn 3500m3. Lasterommet er utstyrt med undertrykks-lastesystem med vannseparasjon og –gradering, samt glidende skott og overtrykks-lossesystem.

 PG Flow Solutions skal levere et lavtrykks pumpesystem til hver av de to brønnbåtene. Pumpeystemet sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn, for å muliggjøre transport av levende fisk, da primært laks ifra oppdrettsanleggene. Sirkulasjonssystemet har en samlet kapasitet på 28 000 kubikkmeter sjøvann i timen. Kontraktsverdier er ikke oppgitt. De to båtene skal leveres fra skipsverftet i 2019.

– Vi har et godt samarbeid med Cflow Fish Handling på en rekke akvakulturprosjekter, så vi er glade for muligheten til å jobbe sammen med dem igjen. Sjøvannsirkulasjonspumpen vår kan enkelt vedlikeholdes av mannskapet på brønnbåten, så det er en kostnadseffektiv løsning som sparer tid og penger samt sikrer god fiskevelferd, sier Roy Norum, konsernsjef i PG Flow Solutions.

Brønnbåtene er utformet for å øke fiskens velferd, hygiene, kvalitet og miljømessige aspekter betydelig. Det er det norske selskapet Salt Ship Design som har designet fartøyene.

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapet har sin opprinnelse fra pumper og pumpesystemer. Selskapets hovedkontor ligger i Hvalstad, Asker, med hovedfabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold og i Worcester, Storbritannia. Selskapet har også et fabrikasjonsanlegg i Al Khobar i Saudi Arabia og et serviceanlegg i Ningbo, Kina.