DEL

NVG bokstavelig talt pumpes opp av havet. Ifølge Norges sildesalgslag har det i løpet av 24 timer blitt fisket over 20 000 tonn sild. Onsdag ble det meldt inn 6610 tonn NVG-sild, mens det frem til klokken 13.00 i dag var meldt inn 13.500 tonn. Men dårlig vær er på vei, og det er forventet et atskillig mer labert tempo i fisket det kommende døgn.


( 08.01.2009 )

[raw]

Det var stille på feltene i går formiddag på grunn av storm. Men straks vinden løyet begynte det som må kunne kalles et eventyrlig fiske. Etter noen spredte innmeldinger i går ettermiddag, tok det hele av i nitiden i går kveld.

 

– Torsdag morgen var det hele 45 fangster lagt ut på morgenauksjonen. I kvantum utgjorde dette 11.000 tonn NVG-sild.
Siden midnatt torsdag er det i løpet av natten og formiddagen totalt innmeldt 10.200 tonn.  Fra fiskefeltet meldes det om stor innblanding av liten sild – noe som gjenspeiler gjennomsnittsprisene i auksjonen.
Sammenlignet med samme periode i fjor er kvantum på 11.000 tonn tilsvarende det som vi den første uken i 2008 solgte i snitt pr. dag. Da var snittkvantum pr. dag om lag 10.000 tonn, opplyser Norges Sildesalgslag.

 

Foreløpig i år er det lite NVG-sild som har blitt solgt til utenlandske mottak. Slaatterøy solgte tirsdag 700 tonn til Skagen Pelagic AS i Skagen, Danmark. Mandag fikk Euro Baltic i Rügen, Tyskland tilslag på 910 tonn fra Brennholm, og samme dag gikk 2250 tonn fra Talbor og Birkeland til Nielsen Fiskeexport AS og Skagen Pelagic. Med andre ord har alt unntatt fire fangster blitt solgt til norske kjøpere.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.