DEL

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen møter i dag Brasils fiskeriminister for blant annet å diskutere hvordan Norge kan bidra til mer miljøvennlig matproduksjon gjennom fiskeoppdrett i Amazonas. Brasils myndigheter ønsker i større grad å satse på fiskeoppdrett som alternativ til kjøttproduksjon for å bidra til mindre hogst av regnskog.


( 19.08.2009 )

[raw]

Brasils fiskeriminister, Altemir Gregolin, besøker Aqua Nor sammen med en større delegasjon bestående av representanter fra myndighetene, forskningsinstitusjoner og privat sektor. Formålet er å se hvordan Norge og norske bedrifter kan bidra til utvikling av fiskeoppdrett i Brasil. Det arrangeres et eget Brasil-seminar under Aqua Nor for å knytte kontakt mellom oppdrettsmiljøet i Norge og Brasil.

 

Norge og Brasil undertegnet tidligere i år en samarbeidsavtale for utvikling av fiskeoppdrett og andre områder av felles interesse. Brasil og Norge er begge aktive i internasjonale fiskeriforhandlinger, og de to statsrådene vil også diskutere hvordan man kan fortsette kampen mot ulovlig fiske internasjonalt.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.