DEL

Fartøyer til oppdrettsnæringen har blitt hovedvirksomhet for mange skipsverft og båtbyggerier langs kysten. Offshoremarkedet svikter, og innen fiskeri er det heller labert om en ser bort fra mindre sjarker. Det er nå under bygging eller bestilt «oppdrettsfartøyer» til en verdi av fire milliarder kroner ved norske verft.


( 07.07.2015 )

Høy inntjening som følge av høye laksepriser og behov for stadig større og mer avanserte fartøyer har skapt en byggeboom. Så stor er forventning til oppdrettsmarkedet at noen båtbyggerier har valgt å bygge fartøyer for utleie eller salg, etter eller under byggeprosessen. De vet at fartøyene vil bli solgt. Det er penger å spare på jevn sysselsetting, i stedet for å måtte permittere eller si opp ansatte mellom byggeoppdragene.

 

Du kan lese mer om denne byggeboomen i neste utgave av Kystmagasinet, som vil ligge i postkassen hos abonnentene 16. juli og som vil være i salg i Narvesen fra 23. juli. Du kan også bestille en digital utgave av magasinet. Det er bare å gå inn på www.kystmagasinet.no og klikke deg videre fra vedlagte link: http://digital.findexaforlag.no/t/41239-kystmagasinet

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.