Grovfjord Mek. Verksted har nylig overlevert oppdrettsbåten «Hekkingen» til NRS Farming AS.

Bnr 162 «Hekkingen» er en enskrogsbåt i aluminium med hoveddimensjoner 12,5×5,5m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK12001 stasjonær kran på 11,6 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn samt ferskvannssteamer.

Båten er bygget med et romslig rorhus med førerstol, pantry og sofagruppe, og har i tillegg et stort dekkshus som inneholder garderobe/tørkerom samt WC. Hovedmotoren fra Nogva yter 300 HK ved 2200 o/min, som gir båten en toppfart på om lag 10 knop.

«Hekkingen» er fjerde båt som NRS Farming henter ut fra Grovfjord. Med gode fasiliteter for folk og utstyr, blir den et godt verktøy i det daglige arbeidet. Båten settes i drift på lokalitet Finnvika i Senja Kommune. Allerede første dag etter at båten ankom lokalitet har NRS Farming fått gode tilbakemeldinger fra medarbeiderne som bruker båten. Båten er bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Om NRS Farming AS

Norway Royal Salmon ASA (NRS)er et konsern som eier 34 746 tonn MTB for lakseoppdrett lokalisert i Vest-Finnmark og Troms. I tillegg har konsernet minoritetsandeler i 3 tilknyttede norske oppdrettsselskaper som til sammen har 10 oppdrettskonsesjoner og Arctic Fish på Island som har lisenser for 11 000 tonn. NRS er et attraktivt posisjonert oppdrettsselskap som tilbyr laks til markedet gjennom eget salgsapparat.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har vi levert nærmere 130 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.