Verdens første hybride brønnbåt, M/V Ro Vision, er overlevert til sin eier, brønnbåtrederiet Rostein AS, og den er allerede i full drift hos Salmar i Frøya kommune.

Brønnbåten er bygd ved Larsnes Mek. Verksteds og er verftets bygg nummer 65. Båten har en total lengde og bredde på henholdsvis 84,2 og 15,5 meter, noe som gjør den lengre enn sine søsterskip Ro West og Ro Fortune. Prislappen ligger på mellom 350 og 400 millioner kroner. Skroget ble bygd ved Marine Projects i Gdansk, Polen, og ankom Larsnes Mek. Verksted i september i fjor, hvor fartøyet har blitt utrustet og ferdigstilt.

Fartøyet har en rekke tøffe detaljer, som blant annet glassbordene i salongen.

Miljøgrep

Ro Vision har installert batteripakke på 600 kW, og blir dermed den første hybride brønnbåten med batteripakke, som er levert av Siemens. Den har også utvidet kapasitet for lading av landstrøm. Brønnbåtrederiet Rostein AS fortsetter med dette sin satsing på miljøvennlige fartøy med dieselelektrisk fremdriftskraft.

Messa har møblement i moderne design.

Rederiet har også tatt grep for å redusere utslippene fra dieselmotoren ved å ta i bruk SCR-teknologi (Selective Catalytic Reduction). SCR-anlegget er tilknyttet NOX-systemet, som renser utslipp fra båten. Systemet reduserer utslipp av nitrogenoksider ved hjelp av en katalysator, og er viktig for å gjøre utslipp fra dieselmotoren renere.

Stilfull messe med elegante platemøbler og inventar.

Samarbeid

Bak selve designet av Ro Vision står Måløy-firmaet Skipskompetanse. Dette er deres sjuende design for Rostein AS, og den sjette i designserien SK 6000 DEH III. Etter planen skal Ro Visions søsterskip og åttende design, M/V Ro Venture, leveres til høsten.

Skipskompetanse og Larsnes Mek. Verksted har flere års samarbeid med rederiet, og sammen har de spesialisert seg på design, bygging og drift av moderne og miljøvennlig brønnbåter.

Innredning og design har Rovde Møbel og Design og R&M Ship Interior stått bak.

Moderne system

Rederiet har satset stort på miljøvennlige og høyteknologiske løsninger for skånsom transport av levende fisk, og fartøyet kan derfor gjennomføre alle operasjoner tilknyttet fiskehåndtering. Den er utstyrt for mekanisk avlusning, vannavlusing, sortering, smolttransport og slaktetransport.

Båten har to fisketanker med en kapasitet på 3900 m³, flyttbare bulkheads og et moderne system for lossing og lasting av levende fisk. Brønnbåten er utleid fra rederiet til Salmar, og ankom i slutten av mars Frøya kommune, hvor fartøyet skal operere for oppdrettsselskapet de neste årene

Kontoret om bord er lyst og romslig.

Tøffe detaljer

Ro Vision er bygd med ti lugarer for et mannskap på tolv. Fartøyet har mange tøffe og moderne detaljer i møblementet, interiøret og innredningen. Båtinnredningen har Rovde Møbel og Design stått bak, i samarbeid med R&M Ship Interior AS, rederiet og verftet. Designet heter Lambada, er utviklet av R&M Ship Interior og produsert av Rovde Møbel og Design.

Styrehus med panoramautsikt, komfortable skipperstoler og nødvendig maritim elektronikk og utstyr for fartøyets operasjoner.

 

Selve innredningen består av platemøbler til bro, messe, lugarer, kontor, kontrollrom, garderobe og vaskerom. Dekor på innredningen er Oiled Walnut, Elegant Oak og Storm. I tillegg kommer tilbehør som vindusbunner, listverk, søylekledning, plantekasser og flere flotte detaljer. Noen av det som legges merke til er de spesielle glassbordene i messa, som er utviklet av Rovde Møbel og Design og Larsnes Mek. Verksted, og der Aero-tec AS har levert stålverket og Glassverkstaden har levert glassplatene.

Fartøyet har ti lugarer.

Leverandørliste Ro Vision: Larsnes Mek. Verksted Skipskompetanse Marine Projects Finnøy Gir og Propeller Siemens Rovde Møbel og Design