Brønnbåten er av verftets eget design av typen AAS 2502 ST. Den får en lastekapasitet på 2500 m3. Dette er et helt nytt design og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport. Skrog til nybygget vil bli bygget i utlandet og båten skal overleveres rederiet i august 2019.   Båten […]

Brønnbåten er av verftets eget design av typen AAS 2502 ST. Den får en lastekapasitet på 2500 m3. Dette er et helt nytt design og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport. Skrog til nybygget vil bli bygget i utlandet og båten skal overleveres rederiet i august 2019.

 

Båten er arrangert for transport av levende fisk i åpent og lukket system, samt arrangert for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Nybygget blir utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for utskilling av lus ved avlusing av fisk, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved bruk av ferskvann.

 

Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sortering, avlusing o.l., uten bruk av vakuum pumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken.

 

Nybygget får følgende hoveddimensjoner;

Lengde 69,96 meter, bredde 17,80 meter og dybde i riss 5,90 meter. Lasteromsvolumet på 2500 m3 gir en kapasitet på føring av 375 tonn med levende fisk. Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, utstyrt med skyveskott og trykk lasteog lossesystem. Båten vil ha innredning for ti personer.

 

Sølvtrans AS er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Scotland, Shetland, Chile og Australia i tillegg til Norge.

 

Verftet opplyser i en pressemelding at de ser på denne kontrakten med Sølvtrans AS som meget viktig for deres posisjon som ledende brønnbåt bygger, og de er svært glade for å føre videre det lange samarbeid verftet har hatt med Sølvtrans i mange år.

 

LES OGSÅ:

Aas Mekaniske Verksted suveren på brønnbåter

Maritim Motor leverer motor til ny brønnbåt