DEL

Sekkingstad overtar Skagerak Salmon fra første mai i år. Det er to gamle fiskeindustrifamilier i Norge og Danmark som nå inngår et nytt partnerskap, som bygger på verdigrunnlaget og historikken i de to selskapene.


( 24.03.2015 )

Sekkingstad AS har lagd en avtale med med Skagerak Holding AS om kjøp av aksjer i lakseforedlingsindustrien, Skagerak Salmon AS i Hirtshals. I tillegg har selskapene gjor avtale om om overtakelse av Skagerak Fiskeeksport AS sine bygninger i Hirtshals Havn, og i fellesskap utvikle disse til en terminal for mottak av laks, samt pakking, sortering, frysing og distribusjon til det europeiske markedet.

 

-Hirtshals utvikler seg til å bli et stadig viktigere logistikkpunkt for laks fra Norge, spesielt fra den sørvestlige delen av landet. Skagerak Salmon AS har en topp moderne fabrikk og et godt utbygd markedsapparat med et stort potential. Selskapets verdiplattform og historie er ganske lik vår egen, og det blir spennende å se hvilke synergier oppkjøpet vil gi for oss, herunder vår sterke tilknytning til råvaregrunnlaget. Christian Espersen og Kim Bennedsen går inn i det nye styret, sier Bård Sekkingstad, administrerende direktør i Sekkingstad AS.

Sekkingstad 2b

Bård Sekkingstad, administrerende direktør i Sekkingstad AS.

 

-Skagerak Holding AS ønsker å fokusere på sine pelagiske virksomheter, blant annet Skagerak Fiskeeksport AS med handel og utvikling i den pelagiske sektoren. Samtidig opprettholdes transport og logistikk i Skagerak Fiskeeksport AS, samt utvikling av den nye terminalen. For oss har det vært viktig å sikre at Skagerak Salmon AS fastholder sin posisjon og styrkes til det beste for selskapets ansatte, kunder og leverandører. Vi er derfor glad for å ha kommet til enighet med med Sekkingstad AS om en avtale som er god for begge parter, sier Iver Espersen, administrerende direktør i Skagerak Holding AS.

 

Skagerak Salmon AS er en 80 år gammel virksomhet, som omsatte i 2014 for ca. 500 millioner danske kroner.  Hovedproduktene er fersk og frossen laksefilet og porsjoner. Sekkingstad AS er en 90 år gammel virksomhet som omsatte for 1,8 millarder kroner i fjor. Hovedprouktene deres er fersk og frossen hel laks og ørret.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.