DEL

I samarbeid med oppdrettsselskapet Nova Sea AS lanserer Polarcirkel AS (AKVA Group) en ny plastbåt; Polarcirkel 860 Cabin. Båten møter fiskeoppdretternes behov om å komme seg kjapt og sikkert ut til oppdrettsanlegg, uansett vær.


( 17.04.2008 )

[raw]

I det siste har flere og flere oppdrettsanlegg gått over til å bruke sentrale foringsanlegg. Med Polarcirkel 860 Cabin vil de ansatte nå merdene fort. Båten har nemlig en marsjfart på 25 knop. Polarcirkel 860 Cabin kan leveres enten med hekkaggregat eller vannjet. Det er derfor ikke problemer å kjøre over tau eller undervannsskjær. Manøvrerbarheten på båten er også unik. Den snur fort rundt sin egen akse. Cabinen er produsert i aluminium og har mye større plass, sammenlignet med tidligere versjoner.

 

Båten veier 4,5 tonn og skroget er 8,6 meter lang på bauplattform, og 3 meter bredt.  Integrert tablå hjelper oppdretterne å styre anlegget fra båten. Den leveres med alt av maritim elektronikk og er utstyrt med fjernstyrt foringstablå, slik at foring skjer fra båten. Den er også utstyrt med avansert data- og videokommunikasjon til og fra merd, fôrflåte eller landbase. Med fem sitteplasser og toalettseksjon med vannklosett og handvask, er den praktisk og tilpasset for daglig vedlikehold av merdene.

 

Faktainformasjon:
Volvo Penta D6/370, 6 sylindere, 5,5 liter
ZF 220 gir med kraftuttak og elektrisk inn-/utkobling
Ultrajet UJ305 vannjettagregat
Max displasement 5,5 tonn (jet)
Luftdempet fører- og copilotstol med sikkerhetsbelter,
Kraftig defroster
Takluke
Stor skyvedør, og to åpningsbare vinduer er standard.
Kapstan med løftekapasitet 300 kilo på egen søyle.
Isolert cabin.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.