DEL

Aksjene til verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest økte med 5,45 prosent på Oslo børs i går. Igjen var selskapets verdi over fire milliarder kroner.  Men ryktet om stigende laksepriser nådde ikke frem i USA. Der raste verdien på Marine Harvest dramatiske 14,3 prosent.


( 06.11.2008 )

[raw]

Etter at Oslo Børs stengte ble fokus rettet mot det amerikanske aksjemarkedet. Jubelen fra Obamas tilhengere var i ferd med å ebbe ut etter en solid seier over McCain. Bakrusen tok over,… Dow Jones og Nasdaq raste over fem prosent. Spesielt for Dow Jones var dette et voldsomt fall. Nasdaq er mer volatil og slike svingninger ikke helt uvanlig.

 

Om oppløftende laksepriser fra foregående uker var med på å bringe lakseaksjer, deriblant Marine Harvest noen hakk opp på Oslo børs, var ikke det nok til å frembringe jubel i USA. Da de amerikanske børsene lukket var dagens positive utvikling for Marine Harvest snudd til et fall på hele 14,3 prosent. En dramatisk slutt på dagen som begynte svært så positivt på Oslo Børs.

 

I USA er verdien på Marine Harvest ned hele 84,2 prosent siste år. Hva som skjer når Oslo Børs åpner i dag blir spennende å se. Eksporttallene for forrige uke som ble offentliggjort i går viser svak stigning i eksportert volum sammenlignet med samme uke i fjor. Men enda viktigere,… prisen for fersk laks økte fra 26,58 kroner til 27,45 kroner per kilo fra uke 43 til 44. I uke 44 i fjor ble det betalt 23,89. Det er en økning i lakseprisen siden da på 15 prosent. Men til tross for bedre laksepris, at tapene som følge av sykdom forlengst er innbakt i kursen, ble Marine Harvest rett og slett dumpet i det amerikanske markedet i går.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.