GOT Skogsøy leverer nybygg på løpende bånd. En knapp måned før jul fikk rederiet Einarsen Fisk AS fra Napp i Lofoten overlevert en flott og topp moderne garn- og linebåt fra verftet. Båten er 18,5 meter lang og 6,5 meter bred, og designet er en videreutvikling av båtbyggeriets populære 15-metring. Nybygget er utrustet for et mannskap på fem og den har fått navnet Kjell Senior.

Den nye tilkomsten til fiskeflåten i Lofoten er bygget i aluminium, og riggingen av kystfiskefartøyet er gjort for en effektiv og fremtidsrettet drift. Lasteromkapasiteten er på hele 87 kubikkmeter. Det er far Kjell Tore og sønnene Kjell Terje og Stig Willy Einarsen som står bak rederiet Einarsen Fisk AS, og den opprinnelige hjemmehavn til båten er Napp i Flakstad kommune.

Far Kjell Tore vil fortsatt delta som skipper på fulltid om bord i nye Kjell Senior, selv om han har nådd en voksen alder på 72 år. Han har for øvrig hatt egen fiskebåt siden har var 20 år, men dette er det første nybygget rederiet har fått overlevert, og fått som ønsket med hensyn til løsninger og utrustning. Kvotene på Kjell Senior er flyttet over fra den tidligere eide båten, Ny Trofast. Nybygget vil være i full drift på fiskefeltet på nyåret 2021.

Fra styrehuset har skipperen god sikt i alle retninger.

Det er mange kjente leverandører som har bidratt når det gjelder dette nybygget. Vi nevner her noen: Innredningen er levert av HMI, Haugland miljø innredning, styrestolene kommer fra Aludesign, rormaskinen fra GOT Equipment, sanitæranlegget fra Egeland Rør, lensepumper fra Leif H Strøm og brannpumpe/spylepumpe – kondensatorpumper fra Ydra. Det er GOT Cview som har levert det elektriske anlegget, samt kommunikasjonsog navigasjonssystemene.

Når det gjelder sikkerhetsutstyret er det levert av Viking lifesaving eqipment mens Novec slukkeanlegg for maskinrommet kommer fra Alf Lea & Brannvern. Hovedmotoren om bord i Kjell Senior er en Scania D16 på 700 hk, levert av Nogva, mens giret, Kumera 350, kommer fra Kumera. Sidepropeller er levert av Sleipner, manøverstasjonene av Lyngaa mens akselgeneratoren på PTO gir er levert av Danfoss Norge. Hjelpemotoren er en John Deere på 89 kW, som er levert av Nogva. Fiskemelfabrikken om bord kommer fra Latech mens ismaskinen er levert av PTG Kuldeteknisk.

Det er HMI, Haugland miljø innredning som har levert den flotte innredningen til nybygget

Av utrustning ellers kan nevnes ankervinsj, AW350, med fast trommel, levert av Lofoten Hydraulikk, linekveiler med 1200 kilos trekkkraft, levert av Lormek. Samme leverandør har for øvrig levert garngreiesystemet, mens Net-op Danmark har levert garnhaleren. Til slutt kan vi ta med at GOT services har levert HS Marine AK10 og AK7 lossekraner.